PeristeriNews.gr
Ενδιαφέροντα

Πώς να προετοιμάσετε τις ξύλινες γλάστρες ώστε να είναι έτοιμες για φύτεμα


Οι ξύλινες γλάστρες αποτελούν όμορφα δοχεία για λουλούδια, λαχανικά ή ακόμα και για δέντρα-μινιατούρες και προσδίδουν φυσική ζεστασιά.

Αφιερώνοντας χρόνο για  να προετοιμάσετε τις ξύλινες γλάστρες σας την άνοιξη βελτιώνει την εμφάνιση τους και επιμηκύνει την ζωή τους για πολύ καιρό.

Το να απολυμαίνετε ήδη χρησιμοποιημένες γλάστρες μπορεί να μειώσει το ρίσκο ασθένειας για τα νέα φυτά και με το να περιποιείστε  το ξύλο της γλάστρας μπορείτε να την προστατεύσετε από το να φθαρεί με την πάροδο του χρόνου.

Τέτοιου είδους βήματα κάνουν μια ξύλινη γλάστρα ανθεκτική, προστατεύοντας την από τις επιδράσεις των καιρικών συνθηκών αλλά και της φροντίδας των φυτών.

1ο βήμα
Καθαρίστε κάθε απομεινάρι χώματος ή ίχνη φυτών. Φτιάξτε ένα μείγμα με 1/10 χλωρίνη σε 9/10 νερού μέσα σε ένα μπουκάλι με σπρέι  και μουσκέψτε όλες τις επιφάνειες της γλάστρας. Τρίψτε τη γλάστρα με τη τραχιά επιφάνεια από ένα πλαστικό σφουγγάρι για τα πιάτα. Τρίψτε τη γλάστρα μέχρι να καθαρίσει τελείως και αφήστε την να στεγνώσει με τον αέρα.

2ο βήμα
Τρίψτε όλες τις επιφάνειες της γλάστρας με ένα μη-τοξικό, ασφαλή για τα φυτά αδιάβροχο υγρό. Οι γλάστρες από σεκόγια και κέδρο μπορούν να αντέξουν τις άσχημες καιρικές συνθήκες χωρίς να παραμορφώνονται ή να κάνουν ρωγμές αλλά δείχνουν καινούργιες για περισσότερο καιρό αν τις στεγανοποιήσετε. Αφήστε τη γλάστρα να στεγνώσει τελείως.

3ο  βήμα
Κάντε οπές αποστράγγισης στο πάτο της γλάστρας αν δεν τις έχει ήδη. Τρεις ή 4 οπές με διάμετρο ¼ ή μία ή δύο μεγαλύτερες θα στραγγίζει το πλεονάζον νερό έξω από μια γλάστρα μεσαίου μεγέθους.

4ο  βήμα
Καλύψτε εσωτερικά ολόκληρη τη γλάστρα με ένα πλαστικό προστατευτικό κόβοντας το έτσι ώστε να φτάνει αλλά να μην ξεπερνάει το χείλος. Συρράψτε ή απλά στερεώστε το πλαστικό γύρω από το χείλος. Χρησιμοποιώντας ένα κατσαβίδι ή κοφτερή βέργα διαπεράστε τις οπές αποστράγγισης και αφήστε το περισσευούμενο νερό να βγει έξω από τη πλαστική επένδυση.

5ο  βήμα
Τοποθετήστε μια επίστρωση πλαστικού ή μεταλλικού προστατευτικού υφάσματος πάνω από ολόκληρο τον πάτο της γλάστρας  για να διατηρήσετε τις οπές αποστράγγισης ανοιχτές. Εναλλακτικά, βάλτε θραύσματα σπασμένης κεραμικής γλάστρας ή άλλου είδους κεραμικό πάνω από τις οπές. Ενώ κάποιοι κηπουροί προτιμούν να γεμίζουν το πάτο των γλαστρών με χαλίκια, ειδικοί υποστηρίζουν ότι αυτό μπορεί να μειώσει την ποσότητα του χώματος που είναι διαθέσιμο στα φυτά χωρίς να εξασφαλίζεται η σωστή αποστράγγιση.

6ο  βήμα
Τοποθετήστε τη γλάστρα σας στα διαθέσιμα στο εμπόριο πόδια γλάστρας, επίπεδες πέτρες ή άλλα αντικείμενα τα οποία ανυψώνουν το ξύλο από το πάτωμα, τη κουπαστή της βεράντας ή την επιφάνεια του εδάφους. Λέγεται ότι το νερό το οποίο στραγγίζει από τις γλάστρες χρειάζεται να εξατμίζεται για να εμποδίσει την μούχλα στο πάτο της γλάστρας και την επιφάνεια στην οποία είναι τοποθετημένη.

Πηγή άρθρου:  πέργκολες gardenideas.gr

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τρεις τρόποι για να ενισχύσω την αυτοεκτίμηση του παιδιού μου

Peristeri News

Περιστέρι: Διαδικτυακή διημερίδα για τη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση

Peristeri News

Αντικείμενα που υπάρχουν τουλάχιστον μία φορά σε κάθε σπίτι

Peristeri News

Leave a Comment