PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Πώς να απενεργοποιήσετε για να μην σας ακούει το κινητό σας


Μύθος ή πραγματικότητα ότι οι κινητές μας συσκευές μας ακούν; Αυτό το ερώτημα έχει απασχολήσει αρκετούς από εμάς εάν όχι όλους.

Η Google έχει πρόσβαση στα ηχητικά δεδομένα και ιδίως σε συζητήσεις των χρηστών με τον ψηφιακό της βοηθό, το Google Assistant.

Η εταιρεία πάντως επισημαίνει ότι δεν αξιοποιεί τα δεδομένα αυτά για διαφημιστικούς λόγους, αλλά για να βελτιστοποιήσει τις υπηρεσίες της.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Online Tech Tips», η Google ακούει διαρκώς, δεδομένου ότι το μικρόφωνο του κινητού είναι συνεχώς ανοικτό, προκειμένου να λειτουργούν οι υπηρεσίες φωνητικής βοήθειας.

Τα βήματα για να μην «ακούει» η Google

Αρχικά, οι χρήστες οφείλουν να απενεργοποιήσουν τη λειτουργία της ηχογράφησης, μέσα από την ιστοσελίδα της Google από υπολογιστή ή από κινητό (μέσω της εφαρμογής της εταιρίας.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν στη συνέχεια είναι τα εξής:

1. Είσοδος στον λογαριασμό της Google

2. Κλικ στην επιλογή» Δεδομένα και απόρρητο» (Data & Privacy).

3. Στην ενότητα «Ρυθμίσεις ιστορικού» (History Setings), κλικ στην επιλογή «Δραστηριότητα ιστού και εφαρμογών» (Web & App Activity).

4. Δίπλα στη «Συμπερίληψη Δραστηριότητας φωνής και ήχου» (Include voice and audio activity), ο χρήστης μπορεί να δει εάν η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι επιλεγμένη ή όχι. Εάν ο χρήστης θέλει να την απενεργοποιήσει, αυτό γίνεται με κλικ πάνω της.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε αλλαγές για το X

Peristeri News

Ένας στους τρεις Έλληνες δεν μπορεί να ζει χωρίς internet

Peristeri News

Νέα σημαντική αναβάθμιση του Google Chrome

Peristeri News

Leave a Comment