PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πως επηρεάζει το Μεσοπρόθεσμο τους Δημοσίους υπαλλήλους


Τριετή περίοδο προσαρµογής δίνει το Μεσοπρόθεσµο Πρόγραµµα στους δηµοσίους υπαλλήλους µέχρις ότου εφαρµοσθούν πλήρως οι κανόνες του ενιαίου µισθολογίου.

Τριετή περίοδο προσαρµογής δίνει το Μεσοπρόθεσµο Πρόγραµµα στους δηµοσίους υπαλλήλους µέχρις ότου εφαρµοσθούν πλήρως οι κανόνες του ενιαίου µισθολογίου.

Οι κανόνες αυτοί θα εφαρµοσθούν, βεβαίως, αµέσως στους νεοπροσλαµβανοµένους, όπως είπε χθες ο υπουργός Οικονοµικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Το ενιαίο µισθολόγιοθα καθιερωθεί µεειδικό νόµο, ο οποίος υπολογίζεται ότι θα ψηφισθεί στις αρχές Ιουλίου. Πιθανότατα θα τεθεί σεεφαρµογή από τον Σεπτέµβριο.

Ο λογαριασµός που θα πληρώσουν οι δηµόσιοι υπάλληλοι και οι υπάλληλοι των ∆ΕΚΟ, πάντως, δεν περιορίζεται στις περικοπές επιδοµάτων που θα προέλθουν από το ενιαίο µισθολόγιο. Για κάποιους αφορά τις ίδιες τις θέσεις εργασίας τους.

Ο υπουργός Οικονοµικών είπε χθες ότι για τουςεργαζοµένους στους δηµόσιους φορείς που θα συγχωνευθούν ή θα καταργηθούν προβλέπεται επαναξιολόγηση µέσω ΑΣΕΠ, εργασιακή εφεδρείαή «αποµακρύνσεις», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, δηλαδή απολύσεις.

«Εισάγουµε τον θεσµό της εργασιακής εφεδρείας», ανέφερε. Ως χαρακτηριστικό παράδειγµα συρρίκνωσης, εξάλλου, επικαλέσθηκε την ΕΡΤ. Σε ό,τι αφορά τον αριθµό των δηµοσίων υπαλλήλων είπε ότι στην περίοδο ώς το 2015 θα µειωθείκατά 150.000, δηλαδή κατά 20%,ενώ αν συνυπολογισθεί και η µείωση του 2010, θα φτάσει στο πρωτοφανές ποσοστό του 25%.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων με αυτοκίνητα, πλοία και αεροπλάνα

Peristeri News

Τι γιορτάζουν οι ορθόδοξοι Χριστιανοί σήμερα Μεγάλη Παρασκευή

Peristeri News

Ξεκίνησε και επίσημα η αντιπυρική περίοδος

Peristeri News

Leave a Comment