PeristeriNews.gr
Πολιτική

Πως διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό στη Δυτική Αθήνα


Με την ημερομηνία των εθνικών εκλογών να παραμένει γρίφος, τα πρόσωπα που θα ζητήσουν την ψήφο μας στη Δυτική Αθήνα φαίνεται να οριστικοποιούνται.

Τα τρία μεγάλα κόμματα παρόλο που δεν ξέρουμε το πότε θα γίνουν οι εκλογές ψάχνουν υποψήφιους ικανούς να τραβήξουν τα βλέμματα και την ψήφο των πολιτών.

Πιο πιθανό σενάριο για την διεξαγωγή εθνικών εκλογών σύμφωνα με τις πληροφορίες που προκύπτουν είναι αυτό της άνοιξης του 23’ χωρίς να έχει εγκαταλειφθεί ακόμα και αυτό του ερχόμενου χειμώνα.

Με τις ήδη υπάρχουσες συνθήκες το Ελληνικό Κοινοβούλιο διαθέτει 11 βουλευτές εκλεγμένους από τις πόλεις της Δυτικής Αθηνάς, μεταξύ αυτών και από το Περιστέρι.

Στις επόμενες εκλογές υπάρχει το ενδεχόμενο οι εκλογικές έδρες στα Δυτικά της Αθήνας να αυξηθούν γεγονός που έχει κάνει τα επιτελεία υποψήφιων και κομμάτων να ψάχνουν τρόπους μεγιστοποίησης και των ποσοστών.

Από διάφορους κύκλους ακούγεται ότι την επιπλέον έδρα θα λάβει το κόμμα που θα έχει την μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική διαδικασία και ήδη έχει βάλει ιδέες στα τρία μεγάλα κόμματα.

Τα προηγούμενα αποτελέσματα

Ξεκάθαρος στόχος του Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας είναι να μπορέσει να ανέβει και να διεκδικήσει την πρωτιά της Δυτικής Αθήνας, την οποία στις εκλογές του 2019 κατέκτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τότε το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα συγκέντρωσε στη Δυτική Αθήνα ποσοστό 38,60%, με τη Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει 29,69%, το ΚΚΕ 8,65% και το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ 6%.

Οι σκέψεις των κομμάτων και τα πρόσωπα

Ήδη στα γραφεία της Πειραιώς έχουν γίνει οι πρώτες κρούσεις σε παλιούς και νέους ενώ ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί το παζλ.

Οι παρόντες βουλευτές Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Γιάννης Λοβέρδος θα συμμετέχουν κανονικά και πάλι ενώ από τους προηγούμενους υποψήφιους υπάρχουν κάποιοι που θα κατέβουν, κάποιοι που το σκέφτονται και κάποιοι που δεν θα συμμετέχουν ξανά.

Εντύπωση προκάλεσε η κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη από πολύ νωρίς και χωρίς να έχει ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος. Στα ονόματα που συζητούνται για τα Δυτικά είναι και η Υφυπουργός Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας, Μαρία Συρεγγέλα αλλά και ένα ακόμα «βαρύ» όνομα έκπληξη που δεν έχει παίξει.

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης στο Μέγαρο Μαξίμου

Στην αντίπερα όχθη, στο στρατόπεδο της Κουμουνδούρου, οι επιλογές δυνατών προσώπων στη Δυτική Αθήνα είναι αναμενόμενη, με τον Αλέξη Τσίπρα να περιμένει και πάλι την πρωτιά στην περιφέρεια μας.

Ρένα Δούρου και Έφη Αχτσιόγλου πρωταγωνιστούν στο επερχόμενο ψηφοδέλτιο ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα τρία δυνατά ονόματα που υπάρχουν ήδη στη Βουλή (Δραγασάκης, Βίτσας, Καφαντάρη).

Μην ξεχνάμε και τον ανεξάρτητο Παναγιώτη Κουρουμπλή που εκτός απροόπτου θα επανέλθει στον ΣΥΡΙΖΑ και θα συμμετέχει στις εθνικές εκλογές.

Ρένα Δούρου και Έφη Αχτσιόγλου σε επίσκεψη Α. Τσίπρα στο Αιγάλεω

Τέλος στη Χαριλάου Τρικούπη και το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ πνέει ένας αέρας ανανέωσης και αναπροσαρμογής από τη μέρα που εκλέχθηκε πρόεδρος ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του κόμματος δεν έκανε στην άκρη τους «αντιπάλους» των εσωκομματικών εκλογών παρόλο που δεν είναι μακριά η ώρα της αξιολόγησης για όλους.

Δυνατό χαρτί στα Δυτικά παραμένει η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου ενώ ακολουθεί και ο πρώην Υπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες δυνατά ακούγεται και η ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Χαϊδαριώτη, Ηρακλή Δρούλια, ο οποίος έχει μεγάλες δυνατότητες με καθαρά τεχνοκρατικό προφίλ και αποτελεί προσωπική επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο Ηρακλής Δρούλιας σε ομιλία του Μ. Κατρίνη στο Χαϊδάρι

Το απαραίτητο στις επερχόμενες εκλογές είναι να υπάρξουν οι προϋποθέσεις ώστε να εκλεγούν σε όλα τα κόμματα, άνθρωποι που ζουν την καθημερινότητα της Δυτικής Αθήνας και μπορούν να λύσουν τα προβλήματά της.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment