Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ποροσένκο: Μόνη επίσημη γλώσσα τα ουκρανικά

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ανέφερε επιπλέον ότι το νομοσχέδιο που θα προωθεί συνταγματική αναθεώρηση θα υποβληθεί στο κοινοβούλιο την Πέμπτη και θα αποσταλεί στην επιτροπή της Βενετίας για αξιολόγηση.

Η μόνη επίσημη γλώσσα της χώρας είναι τα ουκρανικά, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο.

«Τα ουκρανικά ήταν, είναι και θα είναι η μόνη επίσημη, συνταγματική γλώσσα της Ουκρανίας», τόνισε ο κ. Ποροσένκο σε διάσκεψη με αντιπροσώπους των τοπικών κυβερνήσεων.

Ωστόσο, διαβεβαίωσε ότι οι τοπικές κοινότητες θα έχουν πλήρες δικαίωμα να χρησιμοποιούν και άλλες γλώσσες μαζί με τα ουκρανικά.

Ανέφερε επιπλέον ότι το νομοσχέδιο που θα προωθεί συνταγματική αναθεώρηση θα υποβληθεί στο κοινοβούλιο την Πέμπτη και θα αποσταλεί στην επιτροπή της Βενετίας για αξιολόγηση.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Νόμπελ Χημείας 2026: Στους Κένσο Σουάι και Ανρί Καγκάν

Peristerinews.gr Newsroom

Νόμπελ Φυσικής 2026: Στον Φράνσις Χόλσεν για την ανακάλυψη νετρίνων υψηλής ενέργειας

Peristerinews.gr Newsroom

Νόμπελ Ιατρικής 2026: Στους Ντάισεροθ, Χέγκεμαν και Νάγκελ

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment