PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πολύνεκρη έκρηξη στο Μάντσεστερ


Με αίμα βάφτηκε συναυλία στο Μάντσεστερ, καθώς σημειώθηκε έκρηξη (ή εκρήξεις) στη μουσική αρένα της πόλης. Η Αστυνομία επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν 19 νεκροί και περίπου 50 τραυματίες.

Το Sky News μετέδωσε ότι υπήρξε τουλάχιστον μία έκρηξη στο σημείο εισόδου της αρένας στις 22.30 (τοπική ώρα).

Κατόπιν υπήρχαν πληροφορίες ότι η έκρηξη σημειώθηκε έξω από την αρένα, σε δημόσιο χώρο, καθώς υπήρχαν αυστηροί έλεγχοι για την είσοδο στην αρένα.

Η Βρετανική Αστυνομία αντιμετωπίζει το συμβάν ως πιθανή τρομοκρατική ενέργεια. Πληροφορίες -που μεταδίδουν κυρίως αμερικανικά ΜΜΕ- κάνουν λόγο για βομβιστή αυτοκτονίας.

Στην περιοχή έσπευσαν ειδικές ομάδες εξουδετέρωσης εκρηκτικών, ενώ και τα νοσοκομεία τέθηκαν σε ύψιστο συναγερμό.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=YXGIRl-2z6I

Πληροφορίες από βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι “τα πρωτόκολλα που ενεργοποιήθηκαν είναι αυτά για τα περιστατικά τρομοκρατικών επιθέσεων”.

Νωρίτερα, αυτόπτες μάρτυρες της συναυλίας της αμερικανίδας Αριάνα Γκράντε είπαν ότι άκουσαν ένα δυνατό κρότο μέσα στο στάδιο. Ακολούθησε πανικός με τους θεατές να τρέχουν αλλόφρονες προς τις εξόδους. Βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter δείχνει το κοινό να ουρλιάζει και να τρέχει μέσα στο στάδιο.

Νεαρή γυναίκα, που μίλησε στο SkyNews, είπε ότι η έκρηξη ακούστηκε στο τέλος της συναυλίας, ενώ τόνισε ότι στην έξοδο της αρένας μύριζε καμένο και φαίνονταν καπνοί.

manchester-arena_attack-2

Η βρετανική αστυνομία προειδοποίησε τον κόσμο “να παραμείνει μακριά από την περιοχή”.

Μία 18χρονη βρετανίδα, που βρισκόταν στη συναυλία, είπε ότι ένοπλοι αστυνομικοί της είπαν να τρέξει μακριά από το στάδιο. Πρόσθεσε ότι άκουσε “δυνατές εκρήξεις και ήχους σαν πυροβολισμούς”, αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε η συναυλία.

Εκπρόσωπος της τραγουδίστριας είπε ότι “η Αριάνα είναι εντάξει. Διερευνούμε τί έχει γίνει”.

Ο κοντινός σταθμός τρένου, Βικτώρια, έχει αποκλειστεί.

Οδηγοί ταξί έσπευσαν στην περιοχή για να παράσχουν δωρεάν υπηρεσίες, ενώ και παραπλήσια ξενοδοχεία ανακοίνωσαν ότι προτίθενται να φιλοξενήσουν χωρίς κόστος όσους έχουν αποκλειστεί στην περιοχή.

Υπάρχει μεγάλη ανησυχία, καθώς το κοινό της συναυλίας ήταν κατ’ εξοχήν νεανικό και η έλλειψη πληροφοριών τις πρώτες ώρες οδήγησε πολλούς γονείς σε κατάσταση πανικού.

Στα κοινωνικά δίκτυα δημοσιεύονταν διαρκώς φωτογραφίες νεαρών ανθρώπων που αναζητούνταν και καλούσαν τους χρήστες να μοιραστούν πληροφορίες αν γνώριζαν κάτι.

Η συναυλιακή αρένα είναι χωρητικότητας 21.000 θέσεων και σύμφωνα με πληροφορίες ήταν γεμάτη στη διάρκεια της συναυλίας.

https://www.youtube.com/watch?v=y60wDzZt8yg

Έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας συγκαλεί η Τερέζα Μέι

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι χαρακτήρισε την έκρηξη «αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση» προσθέτοντας ότι οι σκέψεις της «βρίσκονται με τα θύματα και τις οικογένειές τους». Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Sky News, οι Συντηρητικοί της Μέι αποφάσισαν να αναστείλουν την προεκλογική τους εκστρατεία για τις εκλογές της 8ης Ιουνίου.

Η πρωθυπουργός συγκαλεί έκτακτο συμβούλιο ασφάλειας για τις 09:00 το πρωί (ώρα Λονδίνου).

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας

Οι βρετανικές αστυνομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι θα υπάρχει αυξημένη παρουσία αστυνομικών, αλλά και στρατιωτών στους δρόμους του Μάντσεστερ, μετά την χθεσινοβραδινή έκρηξη. Αστυνομικοί θα περιπολούν σε κεντρικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς, όπως επίσης και στα τρένα, ενώ η εφαρμογή των μέτρων επεκτείνεται σε ολόκληρη την Βρετανία.

Παράλληλα, οι αστυνομικές αρχές έχουν ζητήσει από τους πολίτες να έχουν αυξημένη την προσοχή τους και να αναφέρουν οποιαδήποτε συμπεριφορά θεωρούν ύποπτη.

Συγκλονισμένη η Αριάνα Γκράντε

Συγκλονισμένη από την τραγωδία δήλωσε η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Αριάνα Γκράντε. «Είμαι συγκλονισμένη από τα βάθη της καρδιάς μου. Λυπάμαι πολύ. Δεν έχω λόγια» έγραψε σε ανάρτησή της στο twitter.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment