PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πολωνία: Από τις ουκρανικές δυνάμεις εκτοξεύτηκε ο πύραυλος


Αξιωματούχοι της κυβέρνησης των ΗΠA αναφέρουν ότι τα αρχικά ευρήματα υποδηλώνουν ότι ο πύραυλος που έπληξε την Πολωνία εκτοξεύτηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει το Associated Press, ο πύραυλος ήταν αντιαεροπορικός κι εκτοξεύθηκε από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις για την κατάρριψη ρωσικού εισερχόμενου πυραύλου.

Την ίδια εκτίμηση για την προέλευση του πυραύλου φαίνεται ότι έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. Κατά τις πληροφορίες του dpa, μιλώντας προς τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων με τους οποίους συναντήθηκε εκτάκτως στο περιθώριο της G20 στο Μπαλί, ο Τζο Μπάιντεν υποστήριξε επίσης ότι ο πύραυλος ήταν αντιαεροπορικός και εκτοξεύθηκε από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις προκειμένου να καταρριφθεί ρωσικός εισερχόμενος πύραυλος. Σύμφωνα μάλιστα με το γερμανικό πρακτορείο, ο Μπάιντεν είπε στους ομολόγους του πως επρόκειτο για πύραυλο που εκτοξεύθηκε από ουκρανική συστοιχία συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας S-300.

Αρχικά το πολωνικό Υπουργείο Εξωτερικών αρχικά έκανε λόγο για πύραυλο «ρωσικής κατασκευής». Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax Ukraina στο Κίεβο μετέδωσε, επικαλούμενο στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες, ότι οι πύραυλοι θα μπορούσαν να ήταν ρωσικοί πύραυλοι κρουζ Ch-101. Οι πρώτες φωτογραφίες από τα συντρίμμια στο σημείο της πρόσκρουσης, δείχνουν ότι πρόκειται για πυραύλους του συστήματος αεράμυνας S-300, σύμφωνα με άλλους ειδικούς. Αυτό το σύστημα σοβιετικής σχεδίασης είναι μέρος της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν όταν ρωτήθηκε εάν ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από τη Ρωσία, απάντησε: «υπάρχουν προκαταρκτικές πληροφορίες που το αμφισβητούν. Δεν θέλω να το πω αυτό μέχρι να το διερευνήσουμε πλήρως. Αλλά είναι απίθανο δεδομένης της τροχιάς του να εκτοξεύτηκε από τη Ρωσία».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment