PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πολιτική κρίση στο Ισραήλ


Με πρόωρες κάλπες απειλεί ο Νετανιάχου.

Με πρόωρες κάλπες απειλεί ο δεξιός πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, καλώντας τους κεντρώους συμμάχους του στην κυβέρνηση συνεργασίας να σταματήσουν να τον «υπονομεύουν».

Το φιλελεύθερο κεντρώο – κεντροδεξιό κόμμα Γιες Ατίντ (Υπάρχει Μέλλον) και το μικρό κεντροαριστερό κόμμα Χατνούα (Το Κίνημα) αντιτίθενται στο νομοσχέδιο το οποίο προωθεί το κεντροδεξιό – δεξιό Λικούντ του κ. Νετανιάχου, έχοντας τη στήριξη της εθνικιστικής Δεξιάς του Γισραέλ Μπεϊτένου και της Ακροδεξιάς του «Εβραϊκού Σπιτιού» για την ενίσχυση του εθνικού εβραϊκού χαρακτήρα του κράτους.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, το Ισραήλ θα πάψει να αυτοαποκαλείται εβραϊκό δημοκρατικό κράτος και θα χαρακτηρίζεται «εθνικό κράτος του εβραϊκού λαού».

Το γεγονός θεωρείται ότι θα ενισχύσει τις διακρίσεις για το περίπου 20% των Ισραηλινών πολιτών οι οποίοι είναι εθνικά Παλαιστίνιοι Άραβες και κατά κύριο λόγο μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα.

Οι δηλώσεις του κ. Νετανιάχου, με τις οποίες προειδοποίησε τους κεντρώους υπουργούς του να σταματήσουν τις επιθέσεις τους εναντίον του, έγιναν σε ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του Λικούντ, του μεγαλύτερου κόμματος της κυβερνητικής συμμαχίας, του οποίου ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είναι πρόεδρος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment