PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πόλεμος στο Ισραήλ: Πάνω από 650 νεκροί και χιλιάδες τραυματίες


Σε κρίσιμη καμπή βρίσκονται οι πολεμικές συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή μετά την επίθεση της Χαμάς και την αντεπίθεση του Ισραήλ.

Την ίδια ώρα, σε πάνω από 350 νεκρούς στο έδαφος του Ισραήλ και περίπου 313 νεκρούς στη Λωρίδα της Γάζας ανέρχεται ο μέχρι τώρα απολογισμός των θυμάτων.

Και οι δύο πλευρές αναφέρουν ότι υπάρχουν χιλιάδες τραυματίες από τις συγκρούσεις που ξεκίνησαν εχθές, μετά την επίθεση εις βάρος του Ισραήλ, που έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στη διεθνή κοινότητα.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τη Jerusalem Post 100 στρατιώτες και πολίτες του Ισραήλ έχουν απαχθεί ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 1.900.

Όπως μεταδίδει το Al Jazeera, περισσότεροι Παλαιστίνιοι μαχητές έχουν διεισδύσει στη νότια ισραηλινή πόλη Magen, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Στην περιοχή διεξάγονται μεγάλες μάχες με τον ισραηλινό στρατό να χρησιμοποιεί άρματα μάχης εναντίον των μαχητών, σύμφωνα με πολλά ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Παράλληλα στον πόλεμο ενεπλάκη και η Χεζμπολάχ η οποία εξαπέλυσε επίθεση σε αμφισβητούμενη περιοχή στα Υψίπεδα του Γκολάν από το έδαφος του Λιβάνου, πυροδοτώντας ανησυχία για τυχόν γενικευμένη είσοδό της στις πολεμικές συγκρούσεις. Στην επίθεση απάντησε και το Ισραήλ εκτοξεύοντας πυραύλους και χτυπώντας στρατηγικούς στόχους.

Το Ισραήλ ζήτησε από την Αίγυπτο βοήθεια για τη διαμεσολάβηση στην απελευθέρωση των Ισραηλινών που κρατούνται αιχμάλωτοι από τη Χαμάς, όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

H Τουρκία αναστέλλει τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Peristeri News

Κίνα: Εκτόξευσε διαστημόπλοιο στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης

Peristeri News

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Leave a Comment