Περιφέρεια Αττικής

«Πόλεμο» ανακοινώσεων προκάλεσε στην Περιφέρεια Αττικής η «Μήδεια»

«Πόλεμο» ανακοινώσεων προκάλεσε στην Περιφέρεια Αττικής η καταστροφική επιδρομή της «Μήδειας».

«Παρατάξεις που διοίκησαν την Περιφέρεια τα προηγούμενα χρόνια το μόνο που άφησαν κληρονομιά στους πολίτες του Λεκανοπεδίου, ήταν συσσωρευμένα κι άλυτα προβλήματα», απαντά ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης στις επικρίσεις των παρατάξεων Δούρου και Σγουρού, οι οποίες προχώρησαν με ανακοινώσεις σε σκληρή επίθεση καταγγέλλοντας τον περιφερειάρχη ότι «φίμωσε την αντιπολίτευση στο Περιφερειακό Συμβούλιο».

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις:

Γ. Πατούλης: Με περίσσευμα θράσους και υποκρισίας καλύπτουν το έλλειμμα αξιοπιστίας τους

«Πρώτα θα τελειώσουμε τη “μάχη” που δίνουμε για να αποκατασταθούν στο σύνολό τους τα προβλήματα που προξένησε η κακοκαιρία και μετά θα συζητήσουμε στο ΠΕΣΥ για την “επόμενη” μέρα από τη Μήδεια.

Η αποχώρηση των παρατάξεων της κας Δούρου και του κ. Σγουρού από τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με πρόφαση ότι δεν συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης το ζήτημα των καταστροφών που προξένησε η “Μήδεια”, αναδεικνύει τον υποκριτικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι συγκεκριμένες παρατάξεις τα μεγάλα ζητήματα των πολιτών της Αττικής.

Παρατάξεις που διοίκησαν την Περιφέρεια τα προηγούμενα χρόνια και το μόνο που άφησαν κληρονομιά στους πολίτες του Λεκανοπεδίου, ήταν συσσωρευμένα κι άλυτα προβλήματα , αλλά και αποτυχημένη διαχείριση κρίσιμων καταστάσεων , όπως συνέβη στη Μάνδρα και το Μάτι.

Επέλεξαν να αποχωρήσουν για λόγους εντυπώσεων κι όχι ουσίας και παρά το γεγονός πως η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής δεσμεύτηκε ότι το θέμα θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του ΠΕΣΥ κι όχι σήμερα , για ένα και μόνο λόγο. Γιατί πρώτα θα τελειώσουμε τη “μάχη” που δίνουμε για να αποκατασταθούν στο σύνολο τους τα προβλήματα που προξένησε η κακοκαιρία και μετά θα συζητήσουμε στο ΠΕΣΥ για την “επόμενη” μέρα από τη Μήδεια.

Εμείς δεν φοβόμαστε το διάλογο , αντίθετα τον επιδιώκουμε γιατί και έργο έχουμε να παρουσιάσουμε αλλά και σχέδιο για την επόμενη μέρα.

Αυτοί που δεν έχουν ούτε έργο να παρουσιάσουν, ούτε και σχέδιο επιλέγουν τη μόνη επιλογή που τους απομένει, να το “σκάσουν” από το ΠΕΣΥ. Αλλά δεν μπορούν να το “σκάνε” για πάντα, θα τους περιμένουμε στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου κι εκεί θα φανεί για μια ακόμη φορά το πραγματικό τους πρόσωπο».

Ρ. Δούρου: Γ. Πατούλης, ο ανεύθυνος Περιφερειάρχης μιας ανεύθυνης κυβέρνησης

«Σήμερα ο κ. Πατούλης, σε γραμμή Μητσοτάκη, διέπραξε σοβαρό δημοκρατικό ατόπημα. Απέδειξε ότι το μόνο που γνωρίζει άριστα είναι οι μονόλογοι με κλειστά μικρόφωνα, η φίμωση της αντιπολίτευσης και η συστηματική υποβάθμιση και απαξίωση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με τη στήριξη της Χρυσής Αυγής. Επιλέγει, για να τις αποφύγει, τις α λα καρτ ευθύνες του, πότε λειτουργώντας ως δεκανίκι της κυβέρνησης, αφήνοντας στο απυρόβλητο τις μεγάλες ευθύνες της και εκείνες του “επιτελικού χάους” της, που πληρώνουμε όλοι μας και πότε παριστάνοντας τον “ανεξάρτητο αυτοδιοικητικό”, βάλλοντας κατά των υπουργών της κυβέρνησης και του ΔΕΔΔΗΕ – πάντα όμως σε βάρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των πολιτών.

Αλλεργικός στα επιχειρήματα και το διάλογο ο κ. Πατούλης στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, την ώρα που χιλιάδες συμπολίτες μας δοκιμάζονται σε πολύ δύσκολες συνθήκες διαβίωσης κι ενώ είναι σε εξέλιξη ένα γαϊτανάκι επίρριψης ευθυνών μεταξύ κυβέρνησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προτίμησε το σόου μιας χωρίς αντίλογο “ενημέρωσης” από τον… ίδιο, απορρίπτοντας τις προτάσεις της Δύναμης Ζωής και άλλων παρατάξεων για διάλογο που θα μπορούσε να συμβάλλει στην επίλυση των σοβαρών προβλημάτων σε πολλές περιοχές της Αττικής.

Κατόπιν αυτού, η Δύναμη Ζωής αποχώρησε όπως έπραξαν και άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αντιδημοκρατικές πρακτικές που πλέον έχουν γίνει συνήθεια στη Διοίκηση της Περιφέρειας όπως άλλωστε και στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.

Γιατί ο κ. Πατούλης εκφράζει την ίδια περιφρόνηση προς τη Δημοκρατία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση όπως και η κυβέρνηση Μητσοτάκη που έσπευσε, μόλις ανέλαβε τη διακυβέρνηση, να καταργήσει την απλή αναλογική σε βάρος της ψήφου των πολιτών. Αμφότεροι είναι οι δύο όψεις του ίδιου αντιδημοκρατικού προσώπου: προτιμούν τους “ασφαλείς” μονολόγους, σε προστατευμένα περιβάλλοντα, χωρίς επικριτικές φωνές, χωρίς ανάληψη ποτέ καμίας ευθύνης. Αυτές τις ζητούν μόνο, με ψέματα και χυδαιότητα, από τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Όταν μάλιστα δεν υπάρχουν, τις εφευρίσκουν».

Γ. Σγουρός: Αντιδημοκρατική εκτροπή στο Περιφερειακό Συμβούλιο

«O κ. Πατούλης φίμωσε σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής αρνούμενος, σε συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή, τον ψευτο φιλελεύθερο κ. Τζήμερο και τους τάχα «ανεξάρτητους» περιφερειακούς συμβούλους που έχει διορίσει αντιπεριφερειάρχες να συζητηθεί, προ ημερησίας διάταξης, το ζήτημα της αντιμετώπισης της καταστροφής που προκάλεσε η «Μήδεια».

Αντί αυτού αξίωσε να τοποθετηθεί επί του θέματος, μονολογώντας για ώρα, χωρίς να επιτρέψει να υπάρξει τοποθέτηση και αντίλογος της αντιπολίτευσης και αφού ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου φρόντισε να κλείσει τα μικρόφωνα των επικεφαλής των παρατάξεων!

Ο κ. Πατούλης αντί δεχθεί τον ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο στο ανώτατο θεσμικό όργανο της Περιφέρειας εξώθησε το σύνολο της αντιπολίτευσης σε αποχώρηση από το Περιφερειακό Συμβούλιο αποκαλύπτοντας τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται η Διοικούσα Παράταξη το διάλογο.

Εάν δεχόταν τη συζήτηση θα άκουγε τις θέσεις μας για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων και κυρίως θα μάθαινε για την πρόταση μας που έχει κατατεθεί εδώ και τρία χρόνια να υπογειοποιηθούν τα καλώδια της ΔΕΗ σε ευαίσθητες περιοχές, πρόταση που ανακοίνωσε σήμερα μετά βαΐων και κλάδων ο Πρωθυπουργός.

Ατύχησε όμως ο φωτογραφιζόμενος στο Σύνταγμα εν μέσω καταστροφής κ. Περιφερειάρχης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή» στις 17/2/2021: «Το φεστιβάλ φωτογενούς αναρμοδιότητας του κ. Πατούλη δεν μπόρεσε να φτάσει σε πολλά σπίτια. Δεν είχαν ρεύμα για να τον θαυμάσουν. Για χάρη των πολιτών στους οποίους οφείλει να δώσει εξηγήσεις μπορεί να επαναλάβει την παράσταση, μετά την κακοκαιρία. Με το ίδιο φουσκωτό μπουφάν, λίγο φελιζόλ για χιόνι και το Τριώδιο για τελετουργικό άλλοθι…..»

Υ.Γ.: Ο Πρωθυπουργός της χώρας κ. Μητσοτάκης είναι ενημερωμένος για όλα αυτά που συμβαίνουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ειδικότερα στην Περιφέρεια Αττικής;».

Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής: Η Δημοκρατία της Διοίκησης Πατούλη, ούτε ερωτήσεις δεν μπορεί να αντέξει…

«Παρά το γεγονός ότι η επερχόμενη κακοκαιρία ήταν γνωστή εδώ και αρκετές μέρες κι ενώ πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις επί συσκέψεων των αρμοδίων για την αντιμετώπισή της, λίγες ώρες χιονόπτωσης ήταν αρκετές για να φανεί πόσο εκτεθειμένος είναι ο λαός της Αττικής απέναντι στα φυσικά φαινόμενα, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, της Περιφέρειας και των δημοτικών αρχών.

Χιλιάδες οικογένειες παραμένουν εδώ και μέρες χωρίς ρεύμα, νερό, θέρμανση. Έκλεισε η Εθνική Οδός και κεντρικοί δρόμοι της Αττικής, ταλαιπωρώντας χιλιάδες εργαζόμενους. Αναβλήθηκαν εμβολιασμοί.

Δύο μέρες μετά την κακοκαιρία, στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Λαϊκή Συσπείρωση και άλλες παρατάξεις ζήτησαν να υπάρξει ενημέρωση για τις ενέργειες της Περιφερειακής Αρχής για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, να συζητηθεί ως θέμα εκτός ημερησίας διάταξης, να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ερωτήσεις και να τοποθετηθούν οι περιφερειακοί σύμβουλοι. Ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι θα ενημερώσει μεν, αλλά δε θα δώσει τη δυνατότητα στην συνέχεια να γίνει συζήτηση. Μάλιστα, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου έφτασε στο σημείο να κλείσει τα μικρόφωνα στους επικεφαλής των παρατάξεων, που τόλμησαν να εκφράσουν τις ενστάσεις τους επί της διαδικασίας!

Η κατάντια τους αποδείχθηκε για ακόμα μία φορά. Συνεχίζουν στο δρόμο του υποβιβασμού του ρόλου του συμβουλίου σε καθαρά διακοσμητικό. Γι’ αυτό το λόγο, οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση, αλλά και η πλειοψηφία των παρατάξεων, επέλεξαν να αποχωρήσουν από την συνεδρίαση.

Σε κάθε περίπτωση, παραμένει το γεγονός ότι ο λαός της Αττικής βιώνει καθημερινά τα αποτελέσματα της πολιτικής τους σε κυβερνητικό, περιφερειακό, αλλά και τοπικό επίπεδο. Παρά το συνεχές “πινγκ – πονγκ” ευθυνών, δεν κρύβεται η γύμνια των δημόσιων δομών σε προσωπικό και εξοπλισμό, αποτέλεσμα της αντιμετώπισης της προστασίας του λαού, ως “κόστος”. Ωστόσο, το χρήμα ρέει άφθονο για τους ιδιώτες, στους οποίους ανατίθενται μια σειρά κρίσιμων αρμοδιοτήτων που έχουν να κάνουν με την προστασία του λαού της Αττικής από διάφορα φαινόμενα (πλημμύρες, πυρκαγιές, χιονοπτώσεις, σεισμούς κ.α.). Αυτό έγινε και στην περίπτωση της Μήδειας, όπου η Περιφέρεια Αττικής διέθεσε 1.000.000 ευρώ για ν’ αναλάβουν εργολάβοι την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες φυτοζωούν!

Η επιλογή τους είναι συνειδητή: δίνουν την ευκαιρία στους εργολάβους να πλουτίζουν και την ίδια στιγμή, αφήνουν το λαό απροστάτευτο απέναντι σε μια σειρά φαινόμενα, είτε πρόκειται για χιονόπτωση το χειμώνα, είτε για πυρκαγιές το καλοκαίρι, είτε για πλημμύρες.

Ο λαός της Αττικής να κάνει τη δική του επιλογή: να βάλει σε προτεραιότητα τις δικές του ανάγκες και παλεύοντας μέσα από τα σωματεία και τους συλλογικούς φορείς που ανήκει να τις θέσει αυτός στην ημερήσια διάταξη».

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή: Αντιδημοκρατικές διαδικασίες και κλειστά μικρόφωνα από τον Πατούλη

«Ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική αποχωρήσαμε από το περιφερειακό συμβούλιο στη διάρκεια της 5ης συνεδρίασης σήμερα 18/2/2021 όπως έκαναν και άλλες περιφερειακές παρατάξεις (Λαϊκή Συσπείρωση, Ανυπότακτη Αττική, Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση, Δύναμη Ζωής) καθώς ο περιφερειάρχης αρνήθηκε να συζητήσει το θέμα των προβλημάτων και των μέτρων για την αντιμετώπιση της «Μήδειας» που ζητήσαμε να ενταχθεί προ ημερήσιας διάταξης. Ο Πατούλης επέβαλε την πρωτοφανή διαδικασία να ενημερώσει το ΠΕΣΥ αλλά να μη γίνει συζήτηση και να μην επιτρέψει καμία τοποθέτηση ούτε έστω μία από κάθε παράταξη!!! Να μην ακούσει την παραμικρή κριτική ή άλλη πρόταση και κυρίως να μη δώσει λόγο για τις πράξεις ή την απραξία του!

Ως ΑΑΑ δηλώσαμε ότι ΑΠΟΧΩΡΟΥΜΕ γιατί την ώρα που χιλιάδες πολίτες της Αττικής υπέφεραν και πολλοί συνεχίζουν να υποφέρουν από ελλείψεις σε στοιχειώδεις ανάγκες (ακόμα και αποκλεισμένοι, χωρίς ρεύμα και νερό) ενώ η «ετοιμότητα του κράτους» και της περιφέρειας κατέρρευσε εξαιτίας της υπονόμευσης των δημόσιων υποδομών, της έλλειψης προσωπικού και μέσων και της ιδιωτικοποίησης λειτουργιών που γίνονται με προτεραιότητα το κέρδος και όχι τις ανάγκες των ανθρώπων και μάλιστα των πιο αδύναμων ο περιφερειάρχης ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΉΣΕΙ – ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ οποιαδήποτε άλλη άποψη. Αρέσκεται στο μονόλογο και τα κλειστά στόματα των περιφερειακών συμβούλων που μπορούν μόνο να τον χειροκροτήσουν ή να σωπάσουν.

Δε διστάζει να απαξιώσει το περιφερειακό συμβούλιο και να του δώσει διακοσμητικό ρόλο όπως κάνει σε όλη τη μέχρι τώρα θητεία του, μην φέρνοντας σε συζήτηση σοβαρά ζητήματα ενώ δεν ενημερώνει και δεν απαντάει σε βασικά ερωτήματα για τη διαχείριση και τις προτεραιότητες της περιφέρειας (πχ πανδημία, ζητήματα οικονομικής διαχείρισης, απορρίμματα κλπ)

Η κατεύθυνση αυτή επιβεβαιώνεται και με την ημερήσια διάταξη της σημερινής συνεδρίασης όπου φέρνει ξανά μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες στο παρελθόν την δημιουργία Πολιτιστικής επιτροπής με αποφασιστικές αρμοδιότητες η οποία σύμφωνα με το νόμο Θεοδωρικάκου με αυξημένη πλειοψηφία μπορεί να αποφασίζει για όλα τα σχετικά θέματα χωρίς καν να ενημερώνεται το περιφερειακό συμβούλιο. Να «λυθούν» τα χέρια του περιφερειάρχη για τις δημόσιες σχέσεις με τις κάθε λογής εκδηλώσεις με τα χρήματα της περιφέρειας – του λαού της Αττικής.

Στην κατεύθυνση αυτή προχωράει με μόνιμο πια δεκανίκι τους συμβούλους της φασιστικής Ελληνικής (Χρυσής) Αυγής και του ομοιδεάτη Τζήμερου για να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία που χρειάζεται. Άλλωστε ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αυγής ήταν περισσότερο από αποκαλυπτικός για την ταύτισή του με τον Πατούλη. Είπε δημόσια κατά την ψηφοφορία σε δύο θέματα : «Εγώ ψηφίζω ότι ψηφίζεται εσείς (ο περιφερειάρχης). Είμαι νέος περιφερειακός σύμβουλος. Είμαι 75 χρονών. Δεν ξέρω. Ψηφίζω ότι ψηφίζει η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας» !!!!

Με αυτά τα στηρίγματα μπορεί να αισθάνεται ασφαλής ο περιφερειάρχης ότι έχει εξασφαλισμένη αδιατάρακτη πλειοψηφία και εισηγείται ότι θέλει χωρίς αμφισβήτηση. Γι αυτό άλλωστε στη σημερινή ημερήσια διάταξη – εν μέσω πανδημίας και «Μήδειας» η προτεραιότητα του Πατούλη είναι να υπερψηφίσει τη χρηματοδότηση με 186.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό της περιφέρειας, προγράμματος για την υλοποίηση εκστρατείας ενημέρωσης και να προβάλλει στην ευρύτερη κοινή γνώμη το ρόλο και το έργο της περιφέρειας!!!

Εμείς λέμε ότι η περιφέρεια δεν είναι το «μαγαζί» κανενός. ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΉ ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ – ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ».

Related posts

Περιφέρεια Αττικής: Νέο οδόστρωμα και φώτα Led στη Λεωφόρο Κηφισού

Peristeri News

Γιώργος Πατούλης: Η Δυτική Αθήνα έχει περάσει σε μία νέα εποχή

Peristeri News

Παρουσίαση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας recycle attica.gr – Οι Δήμοι που ανακηρύχτηκαν «πρωταθλητές» στην ανακύκλωση

Peristeri News

Leave a Comment