PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ποιους καίνε οι ατζέντες του Άκη;


«Δεν θα παραδεχθώ τίποτα για λόγους προστασίας», αναφέρει στο ημερολόγιο του ο Άκης Τσοχατζόπουλος κάνοντας ευθέως λόγος για πιέσεις που δέχεται.

«Δεν θα παραδεχθώ τίποτα για λόγους προστασίας», αναφέρει στο ημερολόγιο του ο Άκης Τσοχατζόπουλος κάνοντας ευθέως λόγος για πιέσεις που δέχεται.

«Οι πιέσεις μεγάλωσαν. Θέλουν τα λεφτά τους πίσω. Με απειλούν», γράφει μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός ο οποίος φαίνεται να ζητεί επιμόνως χρήματα από άλλο πρόσωπο που εμπλέκεται στην υπόθεση των υποβρυχίων και διετέλεσε στην ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να του επιστρέψει τις 900.000 ευρώ, που όπως λέει είχαν συμφωνήσει από το 2010.

«Η μη αποστολή των χρημάτων, παρά τα υποσχόμενα είναι παλιανθρωπία, κοροϊδία… Αναδεικνύεσαι στον πρώτο εχθρό μου. Σήμερα περιμένω χρήματα. Εδώ και μήνες υπόσχεσαι ότι θα τα επιστρέψεις… Ξεκίνα με δύο, τρεις κατοστάρες και μέσα στο μήνα τον άλλον τα επόμενα», είναι οι φράσεις που επαναλαμβάνει συχνά στις προσωπικές του σημειώσεις ο Άκης Τσοχατζόπουλος, δείχνοντας την αγωνία που είχε για να του επιστραφούν αυτά τα χρήματα με τα οποία υπολόγιζε να πληρώσει, όπως λέει, και άλλους. «Θέλω να σου επιστήσω την προσοχή. Σε πολλούς απ’ τους ανθρώπους μου, αν δεν τους πληρώσω τώρα στις γιορτές, φοβάμαι τι θα ξεσπάσει. Δεν ελέγχονται πια. Η αντίστασή τους σ’ αυτή τη συμπεριφορά. Για μήνες δεν πληρώνονται».

Σε άλλο σημείο μάλιστα, ο πρώην υπουργός αναφέρει ότι πια και η δική του οικονομική κατάσταση είναι πολύ άσχημη, αφού ζει πλέον με δανεικά. «Θέλω να γνωρίζεις να καταλάβεις αν δεν φέρω λεπτά τώρα σε όλους αυτούς, επειδή είμαστε σε τραγική οικονομική κατάσταση θα ξεσπάσει θύελλά εναντίον μου, εναντίον σου», επισημαίνει με δραματικό τόνο και προσθέτει: «Εδώ κι ένα χρόνο με έχεις ζημιώσει σημαντικά… Υποχρεώθηκα αυτά που δεν έρχονταν να τα καλύψω από το απόθεμά μου και με δάνεια δικά μου, με συνέπεια σε λίγους μήνες είχαμε μηδενισμό του αποθεματικού και μεγιστοποίηση του χρέους μαζί και με τις πιέσεις των δανειστών μας».

Ψάχνει «προστάτες» στη Δικαιοσύνη

Σε κάποιο σημείο των σημειώσεών του γράφε: «Νέα κυβέρνηση! Λουκάς Παπαδήμος! Προσπάθεια άμεσης δράσης! Δικαιοσύνη τώρα παρέμβαση. Το κλίμα κατάλληλο! Υπάρχει σοβαρή προοπτική ακυρότητας και γενικά κλείσιμο της υπόθεσης!». Στη συνέχεια καταγράφει τα ονόματα των εισαγγελέων που χειρίζονται την υπόθεση λέγοντας: «Ράικου, Κυβέλου, Σίσκου. Ρόλος Παπαιωάννου». Σε άλλο σημείο αναφέρει: «Παρέμβαση τώρα. Όσο λιγότερες διώξεις τόσο καλύτερα. Το καλύτερο θα ήταν να πάει στο αρχείο τώρα με δεδομένη την ακυρότητα».

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος ανάμεσα στις σκόρπιες σκέψεις που καταγράφει, δεν κρύβει την προσπάθειά του να πετύχει την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για το κλείσιμο της υπόθεσής του. Αυτή ήταν η βασική προτεραιότητά του μαζί με την αποκατάσταση της εικόνας του. «Τώρα παρέμβαση εφόσον υπάρχει δυνατότητα», γράφει και μιλά για μία συνάντηση προκειμένου να πετύχει την παρέμβαση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου. Άλλωστε, όπως σημειώνει, «ο χρόνος πιέζει».

Παρότι δεν ξεκαθαρίζει αν έγινε πράγματι αυτή η συνάντηση, εντούτοις αναφέρει για τον κ. Παπαϊωάννου πως «ήταν απολογητικός για το παρελθόν, τώρα όμως σε άλλο κλίμα, απελευθερώθηκε. Δεν θα κατέβει για βουλευτής. Θέλει να βοηθήσει ν’ ακυρωθεί η αδικία που έγινε…».

Σε άλλο σημείο φαίνεται το ενδιαφέρον του για το θέμα του Αντρίκου Παπανδρέου και την έρευνα για τα CDS, προσπαθώντας να παρέμβει σ’ αυτή, προσπάθεια ωστόσο που δεν φαίνεται να απέδωσε. Λόγος, όμως, γίνεται στις προσωπικές σημειώσεις του πρώην υπουργού και κάποιον «βόσκο» και για συνάντηση μαζί του. Επίσης, πολλές αναφορές υπάρχουν σε ονόματα δημοσιογράφων και επιχειρηματιών με τους οποίους συναντιόταν, χωρίς ωστόσο να προκύπτει κάποιο ποινικό ενδιαφέρον σ’ αυτές.

Οι λογαριασμοί και ο «μεσολαβητής»

Σε άλλο σημείο ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρει απευθυνόμενος και πάλι στον άλλοτε συνεργάτη του: «Εδώ και μήνες υπόσχεσαι ότι θα με περιμένουν αποστολές στο ένα και στο άλλο σημείο του κόσμου. Ρωσία, Ουκρανία, Ιταλία, Ελβετία… Ξέρουμε και οι δύο μας, τι χρήματα και από πού στείλαμε με σένα έξω. Μου έλεγες ότι οι άνθρωποι έξω, που αυτοί έβαλαν τις υπογραφές τους, εύχονται να τελειώσουν γρήγορα οι εμπλοκές με τη Δικαιοσύνη και να έρθουμε να τα πάρουμε, να τους απαλλάξουμε».

Ο πρώην υπουργός κάνει επίσης αναφορά σε «μεσολαβητή» που βρήκε: «Φρόντισα» -γράφει- «επίσης να υπάρξει σοβαρός
και ισχυρός “μεσολαβητής” να μας στηρίξει με παρεμβάσεις του και στην Δικαιοσύνη και στις αναγκαίες λειτουργίες υλοποίησης κοινών επιλογών μας».

Για το ΠΑΣΟΚ, σε κάποιες σημειώσεις του ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρεται σε «διαρκή υπονόμευση» από το 2004 έως το 2007.

Συνολικά 18 είναι τα σημειωματάρια του Άκη Τσοχατζόπουλου που περιλαμβάνονται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί και κατασχέθηκαν στο σπίτι και στο γραφείο του πρώην υπουργού.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment