PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ποινική δίωξη κατά εκπροσώπων εταιρειών που προμήθευαν ιατρικό υλικό σε νοσοκομεία


Ποινική δίωξη για απάτη κατ’ εξακολούθηση με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου ασκήθηκε σε βάρος εκπροσώπων εταιρειών που προμήθευαν ιατρικό υλικό σε δύο δημόσια νοσοκομεία.

Από την έρευνα των επίκουρων εισαγγελέων κατά της διαφθοράς Αντώνη Ελευθεριάνου και Γιάννη Σέβη, που διενεργήθηκε με αφορμή δημοσιεύματα, προέκυψε ότι δύο ελληνικές εταιρείες που προμήθευαν ιατρικό υλικό σε δημόσια νοσοκομεία, πραγματοποίησαν αγορές εμπορευμάτων από συνδεδεμένες αλλοδαπές εταιρείες με έδρα την Κύπρο. Σύμφωνα με την έρευνα των εισαγγελικών λειτουργών, οι εταιρείες φέρεται να πουλούσαν υπερκοστολογημένα τα εμπορεύματα.

Παρά το γεγονός, ότι οι εταιρείες θα μπορούσαν να αγοράσουν κατευθείαν τα εμπορεύματα από την κατασκευάστρια επιχείρηση, εν τούτοις επέλεγαν να πραγματοποιούν συναλλαγές μέσω της κυπριακής εταιρείας, με αποτέλεσμα το ιατρικό υλικό να φθάνει υπερτιμολογημένο στα δημόσια νοσοκομεία.

Σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα, η ζημία που προκλήθηκε στα δημόσια νοσοκομεία υπερβαίνει το ποσό των 150 χιλιάδων ευρώ. Η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Σε εξέλιξη η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής

Peristeri News

Κρατήθηκε 69 ημέρες στη φυλακή λόγω… συνωνυμίας

Peristeri News

Leave a Comment