PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ποινική δίωξη για απόπειρα απιστίας σε βάρος της Κ. Σαββαΐδου


Κατηγορούμενη κατέστη η πρώην γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Πριν από τρεις μέρες η κ. Σαββαΐδου είχε κληθεί να καταθέσει ως ύποπτη για τον εν λόγω αδίκημα, ωστόσο, οι Εισαγγελείς διαφθοράς φαίνεται να μην πείστηκαν από τις εξηγήσεις της και άσκησαν σε βάρος της ποινική δίωξη για τη σχετική κατηγορία.

Η υπόθεση αφορά σε απόφασή της να επανεξεταστεί φορολογικό πρόστιμο 78 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί σε εταιρεία, παρότι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών.

Μάλιστα, η απόφαση φέρεται απλώς να «πάγωσε» επ’ αόριστον το πρόστιμο, καθώς 2,5 χρόνια μετά απ’ αυτήν ο επανέλεγχος φέρεται να βρίσκεται σε εκκρεμότητα. Στην κ. Σαββαίδου αποδίδεται ότι ανέσυρε μια ήδη κατατεθείσα αίτηση της εταιρείας από το 2013 και διέταξε επανέλεγχο χωρίς να έχουν προκύψει νέα στοιχεία , όπως ρητά προβλέπει ο νόμος.

Σύμφωνα με την κατηγορία «με την πράξη της αυτή (σ.σ του επανελέγχου) απέβλεπε στη μείωση έως και την εξάλειψη του επιβαλλόμενου προστίμου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπόμνημά της η κ. Σαββαΐδου αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή της στην υπόθεση, ενώ φέρεται να αναφέρει μεταξύ άλλων πως σε ολόκληρη τη θητεία της κινήθηκε με γνώμονα την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, την τήρηση της νομιμότητας και τη χρηστή διοίκηση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στιγμές τρόμου για 16χρονη στο Χαϊδάρι

Peristeri News

Φορτηγό παρέσυρε γυναίκα στη λεωφόρο Θηβών

Peristeri News

Έκτακτο δελτίο καιρού με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Peristeri News

Leave a Comment