Κοινωνία

Ποινή 25 ετών στους ληστές που έκαψαν με σίδερο ηλικιωμένη

Σε 25 χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκαν οι πέντε από τους επτά κατηγορούμενους που κάθονταν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για σωρεία κλοπών και τρεις ληστείες, μεταξύ των οποίων και σε βάρος 86χρονης που την έκαψαν με το σίδερο, για να τους αποκαλύψει πού είχε κρυμμένα τα χρήματα, τον Οκτώβριο του 2017 στην Κυψέλη.

Ποινή φυλάκισης τριών χρόνων επέβαλε το δικαστήριο στους υπόλοιπους δύο κατηγορούμενους, τους οποίους έκρινε ένοχους μόνο για το αδίκημα της συμμορίας.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος είχε εισηγηθεί να κριθούν ένοχοι οι έξι από τους οκτώ κατηγορούμενους (ο τελευταίος φυγοδικεί), για σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος της ηλικιωμένης, ληστείες, συμμορία και ναρκωτικά.

«Οι έξι από τους οκτώ πραγματοποίησαν 32 περιπτώσεις κλοπών και ληστείες, σε μία από αυτές διέπραξαν ιδιαίτερη σκληρότητα στην ηλικιωμένη που αρνήθηκε να τους πει πού είναι τα χρήματα» είχε πει ο εισαγγελικός λειτουργός, προσθέτοντας: «Δεν ενδιαφέρει ποιος σήκωσε το σίδερο και χτύπησε την ηλικιωμένη, όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν ευθύνη, γιατί έβλεπαν τα βασανιστήρια και δεν έκαναν τίποτα».

Για τους άλλους δύο κατηγορούμενους είχε εκφράσει αμφιβολίες, προτείνοντας να καταδικαστούν μόνο για το αδίκημα της συμμορίας.

Το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα των κατηγορουμένων για χορήγηση ελαφρυντικών, ενώ δεν έκανε δεκτό το αίτημά τους για αναστολή στην έφεση.

Στην κατάθεσή της η ηλικιωμένη που είχε ζήσει τη φρίκη στα χέρια τους, είχε αναφέρει ότι τρία άτομα τη χτυπούσαν και της έκαιγαν με σίδερο τα χέρια και τα πόδια, όταν αρνήθηκε να τους αποκαλύψει πού έχει τα χρήματά της.

Related posts

Αστυνομικοί έσωσαν βρέφος από το Περιστέρι μεταφέροντας το στο «Παίδων» (video)

Peristeri News

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στο Περιστέρι

Peristeri News

ΕΟΔΥ: Σε ποια σημεία θα γίνονται δωρεάν rapid tests (1/8)

Peristeri News

Leave a Comment