PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ποινές για το παραδικαστικό


Ενοχους έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τους έξι από τους 17 κατηγορούμενους στην υπόθεση του παραδικατικού κυκλώματος. Το δικαστήριο έδειξε και πάλι το δρόμο της φυλακής στον αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη.

Υστερα από διαδικασία που διήρκεσε περίπου 21 μήνες, το δικαστήριο κήρυξε ενόχους τους έξι από τους 17 κατηγορούμενους για την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος.

Ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης κρίθηκε ένοχος για συνέργεια σε κακουργηματική απάτη, που φέρεται να διέπραξε η Αντωνία Ηλία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, τετελεσμένη και σε απόπειρα και ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και καταδικάστηκε σε κάθειρξη εννέα ετών και 11 μηνών.

Ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου καταδικάστηκε σε κάθειρξη έξι ετών για τις κατηγορίες της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Στην καταζητούμενη πρώην πρωτοδίκη Αντωνία Ηλία, για την οποία το δικαστήριο έχει διαχωρίσει τις κακουργηματικές πράξεις, ώστε να μην παραγραφούν, επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 80 μηνών για πράξεις παράβασης καθήκοντος και πράξεις αποσιώπησης λόγου εξαίρεσης.

Στον δικηγόρο Νίκο Εμμανουηλίδη το δικαστήριο επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 28 μηνών για πράξεις ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος δικαστή και ηθική αυτουργία σε αποσιώπηση λόγου εξαίρεσης.

Στην πρώην δικαστή Παναγιώτα Τσέβη επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 58 μηνών για πράξεις παράβασης καθήκοντος και αποσιώπησης λόγου εξαίρεσης.

Στην πρώην δικαστικό Άννα Κοροβέση επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 13 μηνών για παράβαση καθήκοντος.

Το δικαστήριο έδωσε αναστολή σε όλους τους κατηγορούμενους πλην της φυγόδικης Αντωνίας Ηλία για την οποία μετέτρεψε την ποινή σε εξαγοράσιμη με 10 ευρώ ημερησίως. Στο δικηγόρο Νίκο Εμμανουηλίδη και στην πρώην πρωτοδίκη Άννα Κοροβέση δόθηκε τριετής αναστολή, ενώ στους υπόλοιπους δόθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα

Peristeri News

Χωρίς ταξί σήμερα η Αθήνα

Peristeri News

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Leave a Comment