PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ποιες περιοχές αναμένεται να επηρεαστούν από το νέο κύμα κακοκαιρίας


Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα από το απόγευμα της Κυριακής (12/11) με βροχές και καταιγίδες στο Βόρειο Ιόνιο και στα δυτικά και βορειοδυτικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, σύμφωνα με το Meteo.

«Τα φαινόμενα σταδιακά τη νύχτα της Κυριακής 12/11 προς τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 13/11 θα ενισχυθούν, με τις ισχυρότερες βροχές και καταιγίδες να αναμένονται στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Πελοπόννησο», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Από το μεσημέρι της Δευτέρας 13/11 οι βροχές και οι καταιγίδες αναμένεται να περιοριστούν κυρίως στη Θράκη, στο Αιγαίο και στην Κρήτη όπου όμως θα είναι κατά τόπους ισχυρές, σύμφωνα με το Meteo. Τα φαινόμενα αναμένονται να σταματήσουν αργά τη νύχτα της Δευτέρας 13/11.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Κυριακή 12/11, κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια) και για τη Δευτέρα 13/11 στην Κατηγορία 3 (Σημαντική).

Καιρός: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τη Δευτέρα

Καιρικό σύστημα από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσει αρχικά τη δυτική Ελλάδα, βαθμιαία τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και σταδιακά τις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές. Συγκεκριμένα τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά τις πρώτες πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

Από τις πρώτες πρωινές μέχρι το μεσημέρι στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και τη νότια Πελοπόννησο (πιθανώς στα Κύθηρα, τη δυτική Κρήτη και τη Θράκη) και βαθμιαία στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Κυκλάδες (κυρίως κεντρικές και νότιες) και το ανατολικό Αιγαίο.

Από το μεσημέρι μέχρι τις βραδινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από τα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων όπου θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει τους 20 με 22 και τοπικά στα κεντρικά και νότια τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κρατήθηκε 69 ημέρες στη φυλακή λόγω… συνωνυμίας

Peristeri News

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα

Peristeri News

Χωρίς ταξί σήμερα η Αθήνα

Peristeri News

Leave a Comment