PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ποια είναι τα μέτρα όταν ανοίξουν τα σχολεία


Με πλήρη σύνθεση, χωρίς εκ περιτροπής διδασκαλία χρήση μάσκας και διαφορετικά διαλείμματα αποφασίστηκε να ανοίξουν τα σχολεία στην προγραμματισμένη ημερομηνία, στις 7 Σεπτεμβρίου δηλαδή, έπειτα από την ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Μιλώντας χθες στην ΕΡΤ, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως εξήγησε πως αυξημένα μέτρα σημαίνει χρήση μάσκας από εκπαιδευτικούς και μαθητές, ενώ είναι υπό συζήτηση αν θα είναι όλοι οι μαθητές ή μαθήτριες πάνω από κάποια ηλικία.

Προβλέπεται επίσης καθαρισμός των σχολείων και κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας της λειτουργίας τους και βεβαίως αντισηπτικά με ευθύνη των δήμων που θα προμηθεύσουν τις σχολικές δομές με τα απαραίτητα αναλώσιμα υλικά.

Σημείωσε επίσης πως θα λειτουργήσουν επίσης κανονικά τα ολοήμερα σχολεία ενώ διευκρίνισε πως το ακριβές πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων είναι υπό συζήτηση ακόμα και πως τα μέτρα που θα ληφθούν μπορούν να επικαιροποιηθούν ανά πάσα στιγμή και σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα της περιόδου.

Μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 η υπουργός αναφερόμενη στις απουσίες των μαθητών, ξεκαθάρισε πως θα λαμβάνονται κανονικά αλλά δεν θα προσμετρώνται μόνο στις περιπτώσεις όπου είτε ο ίδιος ο μαθητής έχει νοσήσει, είτε μέλος της οικογένειάς του ανήκει σε ευπαθή ομάδα.

Την ίδια ώρα ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN υποστήριξε την απόφαση της κυβέρνησης για το άνοιγμα και τους όρους της επαναλειτουργίας των σχολείων, ενώ συμπύκνωσε σε πέντε τα ειδικά μέτρα τα οποία θα εφαρμοστούν.

Τα πέντε αυτά μέτρα είναι τα εξής:

– Υποχρεωτική χρήση μάσκας (εντός των ημερών θα αποφασιστεί αν θα φορά όλες τις τάξεις του σχολείου, ή αυτές από την Γ’ Δημοτικού και πάνω)
– Οι μαθητές δεν θα αλληλεπιδρούν με παιδιά από άλλα τμήματα/τάξεις -Θα έχουν ξεχωριστά διαλείμματα
– Αυστηρά μέτρα υγιεινής: καλός αερισμός, απολυμάνσεις, αντισηπτικά
– Σχέδιο αντιμετώπισης κρούσματος στο σχολείο
– Ειδικό πρωτόκολλο για τη λειτουργία των κυλικείων

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Θερμότερος όλων των εποχών ο φετινός χειμώνας στην Ελλάδα

Peristeri News

Αλλάζει και πάλι το ανοιξιάτικο σκηνικό του καιρού – Καταιγίδες στην Αττική

Peristeri News

Leave a Comment