PeristeriNews.gr
Media

ΠΟΕΣΥ: Συμμετέχει στην απεργία της Πέμπτης


Σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική 24ωρη απεργία της Πέμπτης, καλεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η απεργία για τους δημοσιογράφους αρχίζει στις 06:00 το πρωί της Πέμπτης και λήγει στις 06:00 της Παρασκευής και κηρύσσεται στα έντυπα, την ΕΡΤ, τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά ΜΜΕ, στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τη γενική γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στα γραφεία Τύπου.

Την Πέμπτη, ημέρα της απεργίας, θα κυκλοφορήσουν κανονικά όλες οι εφημερίδες, επισημαίνει η ΠΟΕΣΥ. Την ίδια μέρα δεν θα μεταδοθούν δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα.

Από την απεργία, συνεχίζει η ΠΟΕΣΥ, εξαιρούνται οι δημοσιογράφοι που θα καλύψουν το ρεπορτάζ των κινητοποιήσεων, ενώ στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και στο διαδίκτυο επιτρέπεται η μετάδοση δύο δεκάλεπτων απεργιακών δελτίων ειδήσεων, σε ώρες που θα καθορίζουν τα ίδια τα μέσα. Οι εφημερίδες θα κυκλοφορήσουν κανονικά το Σάββατο.

«Η συμμετοχή μας στην απεργία αποτελεί το έναυσμα κινητοποιήσεων διαρκείας του κλάδου για τη διεκδίκηση και προάσπιση των δικαιωμάτων μας, με ιδιαίτερη έμφαση στο μέλλον των ασφαλιστικών μας ταμείων και την υπεράσπιση του αγγελιοσήμου», επισημαίνει η ΠΟΕΣΥ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Alter Ego απέκτησε τον τίτλο της «Ελευθεροτυπίας»

Peristeri News

ΕΣΗΕΑ: Τετράωρη στάση εργασίας στα ΜΜΕ την Τετάρτη

Peristeri News

Η Μαρία Αντωνιάδου πάλι πρόεδρος στην ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Leave a Comment