PeristeriNews.gr
Κοινωνία

ΠΟΕΔΗΝ: Η κυβέρνηση «σκουπίζει» τα αποθεματικά των ταμείων


Βολές κατά του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης «που σκουπίζουν από τα νοσοκομεία τα όποια αποθεματικά διαθέτουν, στο βωμό της επικοινωνίας για να στηρίξουν τη δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση» εξαπολύει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων.

«Ο κ. Τσίπρας δεν διστάζει να ‘κλέψει εκκλησίες’. Ο κ. Τσίπρας που θα έσκιζε τα Μνημόνια με ένα νόμο σε ένα άρθρο, έφερε άλλα δύο Μνημόνια τινάζοντας στον αέρα ότι έχει απομείνει όρθιο από Δημόσια Κοινωνικά Αγαθά και δικαιώματα (με τα δύο πρώτα Μνημόνια)», επισημαίνει η Ομοσπονδία, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι βαπτίζει πρωτογενές πλεόνασμα τη στάση πληρωμών.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, τα νοσοκομεία φέτος έχουν να λάβουν από τον κρατικό προϋπολογισμό 1,15 δισ. ευρώ, 350 εκατ. λιγότερα από πέρυσι και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στους προμηθευτές είναι 1,3 δισ. ευρώ (στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους).

«Δεν φθάνει το οικονομικό χάλι που επανειλημμένως επισημαίνουμε, έρχεται τώρα η κυβέρνηση και σκουπίζει ότι υπόλοιπο διαθέτουν κάποια νοσοκομεία το οποίο προορίζεται για την εξόφληση μικρού μέρους των ληξιπρόθεσμων οφειλών που διαθέτουν (βρίσκονται στο στάδιο της ενταλματοποίησης)», επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ και καταλήγει: «η κυβέρνηση ‘χώνει το ΕΣΥ τρία μέτρα κάτω από το γη’».

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν θα πραγματοποιηθεί δρομολόγιο Πειραιάς-Ηράκλειο της ΑΝΕΚ

Peristeri News

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα

Peristeri News

Πότε λήγουν οι παλιές ταυτότητες

Peristeri News

Leave a Comment