• Πέμπτη, 13 Μαΐου, 2021

ΠΟΕΔΗΝ: Αναβάλλεται η 24ωρη απεργία την Πέμπτη

Peristeri News
Peristeri News
Μαρ03/ 2020

Την αναβολή και μετάθεση σε μεταγενέστερη ημερομηνία της κινητοποίησης που είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη 5/3 αποφάσισε η ΠΟΕΔΗΝ, σημειώνοντας πως καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας «να αντιμετωπίσει τις παθογένειες του υγειονομικού συστήματος όχι μόνο για τον κοροναϊό, αλλά για τη γρίπη και τις άλλες παθήσεις».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΟΕΔΗΝ με αίσθημα ευθύνης συμβάλλοντας στα μέτρα πρόληψης και αποφυγής μετάδοσης του κορωνοϊού στην χώρα μας που αποφασίστηκαν από τις αρμόδιες αρχές και λόγω της αναγκαιότητας οι συνάδελφοι να βρίσκονται στις θέσεις τους αναστέλλει την 24ωρη Απεργιακή κινητοποίηση 5/3/2020 καθώς επίσης και την συγκέντρωση και πορεία. Οι μαζικές συγκεντρώσεις τέτοιες ημέρες δεν βοηθάνε.

Τα μέτρα πρόληψης και ενημέρωσης μέχρι στιγμής για τον κορωνοϊό αποδίδουν. Θέλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στους συναδέλφους που με ψυχραιμία παρά τις παθογένειες του Συστήματος αντιμετωπίζουν τα δεκάδες ύποπτα κρούσματα, τα 7 κρούσματα και τους λοιπούς ασθενείς.

Επισημαίνουμε όμως ότι ο κορωνοϊός είναι πολύ πιο σοβαρός από τη γρίπη.

Κανείς δεν επιτρέπεται να υποβαθμίζει τη σοβαρότητα. Δεν θα πρέπει να καμουφλάρεται η κατάσταση του υγειονομικού μας συστήματος που πάσχει βαρέως από την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση.

Εξάλλου μας το υπενθυμίζει καθημερινά η εποχική γρίπη που χάνουν τη ζωή τους δεκάδες ασθενείς. Μας το υπενθυμίζουν οι τραγικές ελλείψεις σε ΜΕΘ και οι ελλείψεις σε υλικό, εξοπλισμό και υποδομές.

100 κλίνες ΜΕΘ παραμένουν κλειστές με δεκάδες διασωληνομένους ασθενείς να βρίσκονται καθημερινά σε λίστα αναμονής. Η χρηματοδότηση στα Νοσοκομεία είναι λειψή. Οι προϋπολογισμοί του έτους ακόμη δεν εγκρίθηκαν με αποτέλεσμα να υπάρχουν ελλείψεις σε μέτρα προστασίας και υγειονομικό υλικό.

Στα Νοσοκομεία το προσωπικό συνεχώς μειώνεται. Τα έτη 2018,2019 και έως τώρα το 2020 έχουμε μηδενικές προσλήψεις. Ακόμη δεν προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για μόνιμο προσωπικό που εξήγγελλε η κυβέρνηση. Ανακοινώθηκαν 200 προσλήψεις με μπλοκάκι για τρεις μήνες μέσω ΕΟΔΥ.

Δεν αντιμετωπίζονται έτσι τα κενά του συστήματος. Κανείς δεν πρόκειται να δείξει ενδιαφέρον να προσληφθεί για τρεις μήνες να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό και μετά να πάνε σπίτι τους. Άμεσα πρέπει να γίνουν 2.000 προσλήψεις στα Νοσοκομεία με τη διαδικασία του κατεπείγοντος προκειμένου να ανοίξουν οι ΜΕΘ, να ενισχυθεί η διαλογή και η αντιμετώπιση περιστατικών κορωνοϊού, να αντιμετωπισθεί η γρίπη και ασθενείς με άλλες παθήσεις. Να υπάρξει επάρκεια σε μέτρα προστασίας και υγειονομικό υλικό.

Συνεχίζουμε τους αγώνες με όλες τις δυνάμεις μας. Η κινητοποίηση μετατίθεται ΤΡΙΤΗ 7 ΑΠΡΙΛΗ, 24ωρη Πανελλαδική Απεργία και Πανελλαδική Συγκέντρωση στην Πλατεία Μαβίλη».

Ετικέτες: ,