PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας «αναστέλλει» την λειτουργία του Σωματείου Εργαζομένων


Η ΠΟΕ–ΟΤΑ με ανακοίνωση της καταγγέλλει την αντιδημοκρατική και αντεργατική απόφαση του Δημάρχου Αγίας Βαρβάρας, Λάμπρου Μίχου, να «αναστείλει» την λειτουργία του Σωματείου Εργαζομένων.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση, αναφέρει:

«Κοινή πεποίθηση τόσο στους εργαζόμενους όσο και σε κάθε δημοκρατικά και πολιτικά σκεπτόμενο άνθρωπο αποτελεί πλέον το γεγονός πως ο αντισυνδικαλιστικός Νόμος (4808/2021) Χατζηδάκη ήρθε για να καταργήσει στην ουσία έναν από τους ποιο εμβληματικούς Νόμους των τελευταίων πενήντα (50) ετών, τον Ν.1264/1982, που επέτρεψε κατά γενική ομολογία, με κοινά αποδεκτούς κανόνες, την ελεύθερη συνδικαλιστική έκφραση στους χώρους εργασίας.

Σήμερα, σαράντα (40) χρόνια μετά, ο πλέον νεοφιλελεύθερος «άξονας» της σημερινής κυβέρνησης, που εκφραστής της είναι ο σημερινός Υπουργός Εργασίας κ. Χατζηδάκης, με κυνικό τρόπο μεταφέρει τον έλεγχο και την επίβλεψη της συνδικαλιστικής έκφρασης από την Δικαιοσύνη στους ίδιους τους εργοδότες! Γεγονός που αναγνώρισε και το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), αφού με σαφήνεια αποφάνθηκε πως οι διατάξεις του Νόμου Χατζηδάκη είναι σαφώς αντισυνταγματικές.

Είναι φυσικά θλιβερή η διαπίστωση πως η Βουλή των Ελλήνων εν έτη 2022, ψηφίζει Νόμους που εκ των υστέρων η Δικαιοσύνη και μετά την άσκηση προσφυγών κρίνονται Αντισυνταγματικοί! Και φυσικά έχουμε γνώση, πως κάθε αντιδραστική, φιλελεύθερη και συντηρητική κυβέρνηση για να κυβερνήσει θεσπίζοντας Νόμους επιβολής και τρομοκράτησης και όχι διαλόγου, επιδιώκει να έχει ισχυρά ερείσματα και να ελέγχει την δικαιοσύνη.

Σήμερα, σαράντα (40) χρόνια μετά, πρόσωπα του «λεγόμενου» δημοκρατικού χώρου που αναδείχθηκαν γιατί «ακολούθησαν» σε δύσκολες εποχές το μονοπάτι των δημοκρατικών αλλαγών, είναι τουλάχιστον θλιβερό να γίνονται οι «υπηρέτες» του νεοφιλελεύθερου δόγματος Χατζηδάκη και κατ’ επέκταση της σημερινής κυβέρνησης, για να εξυπηρετήσουν τις δικές τους εργοδοτικές ανάγκες.

Περισσότερα στο westnews.gr

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σε σκουπιδότοπους έχουν μετατραπεί σημεία στους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό (pics)

Peristeri News

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Leave a Comment