PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Ποδηλατική βόλτα σε Αιγάλεω, Αγία Βαρβάρα και Χαϊδάρι


Με σκοπό την προώθηση του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου μετακίνησης μέσα στην πόλη, οι τρεις Δήμοι της Δυτικής Αθήνας, Αιγάλεω, Αγίας Βαρβάρας, Χαϊδαρίου και με την συμμετοχή του ΑΣΔΑ διοργανώνουν πρωινή Ποδηλατάδα στους δρόμους των τριών Δήμων.

Με σκοπό την προώθηση του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου μετακίνησης μέσα στην πόλη, οι τρεις Δήμοι της Δυτικής Αθήνας, Αιγάλεω, Αγίας Βαρβάρας, Χαϊδαρίου και με την συμμετοχή του ΑΣΔΑ διοργανώνουν πρωινή Ποδηλατάδα στους δρόμους των τριών Δήμων.

Η εκκίνηση θα δοθεί στην Πλατεία Εσταυρωμένου την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στις 9.30 π.μ. και η συνολική διαδρομή είναι 8 χιλ., ενώ μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι πολίτες άνω των 12 ετών.

Ο τερματισμός θα γίνει στο Άλσος Αιγάλεω (Μπαρουτάδικο).

Παράλληλα έχουν προγραμματιστεί μικρές εκδηλώσεις όπως ελεύθερη πτώση από ράμπα πολλών μέτρων, επίδειξη ΒΜΧ άδων καθώς και κλήρωση ποδηλάτων.

Ποδηλατάδα για τους μικρούς μας φίλους

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Αιγάλεω, προκειμένου να ικανοποιήσει και τους μικρότερους των 12 ετών φίλους του ποδήλατου, έχει προγραμματίσει την ίδια ημέρα ( Κυριακή 2 Οκτωβρίου ) στις 11.00 π.μ. Ποδηλατάδα μέσα στο Άλσος.

Το ραντεβού έχει δοθεί μπροστά στην καμινάδα του Άλσους.

Οι εκδηλώσεις είναι υπό την Αιγίδα της Ειδικής Γραμματείας Άθλησης και Διατροφής του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ακόμη :

Πάρτι Νεολαίας στο Μπαρουτάδικο

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στις 11.00 μ.μ. ο Δήμος Αιγάλεω έχει προγραμματίσει το Πάρτι Νεολαίας και Βραδινή Ποδηλατάδα.

Εκκίνηση στην είσοδο του Άλσους στην Ιερά Οδό.

Σε μήνυμα του ο Δήμαρχος Χρήστος Καρδαράς σημειώνει :

«Αναμφίβολα το ποδήλατο αποτελεί έναν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης που σε συνδυασμό με την ενίσχυση των Μέσων Σταθερής Τροχιάς δημιουργούνται οι αναγκαίες προϋποθέσεις για την βιώσιμη ανάπτυξη μιας πόλης.

Παράλληλα η χρήση του ποδηλάτου βοηθάει σημαντικά την υγεία, γεγονός που προσμετράται στα ευεργετικά αποτελέσματα που προσφέρει το ποδήλατο και η ποδηλασία.

Ο Δήμος Αιγάλεω με βάση την στρατηγική της Βιώσιμης ανάπτυξης, στηρίζει κάθε προσπάθεια ενίσχυσης εναλλακτικού τρόπου μετακίνησης.

Μια από τις βασικές επιδιώξεις του Δήμου μας είναι η δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων που σε συνδυασμό με την φύτευση υψηλού πρασίνου, τις λειτουργικές και αισθητικές αναπλάσεις, θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την Βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής μας.

Το Αιγάλεω αποτελεί έναν εμπορικό και διοικητικό κόμβο με τοπική αγορά πολυποίκιλη και προσιτή στο αγοραστικό κοινό.

Διαθέτει δυο σταθμούς Μετρο, γεγονός που το καθιστά κεντροβαρικό σημείο αναφοράς στην Δυτική Αθήνα και πόλο έλξης, ενώ το Άλσος, το γνωστό Μπαρουτάδικο αναδεικνύεται σε ένα πραγματικά περιβαλλοντικό στολίδι με μεγάλη επισκεψιμότητα.

Ακόμη, η Ιερά οδός εκτός της σημαντικής της λειτουργικής ικανότητας μπορεί και πρέπει να χρησιμοποιηθεί και ως σύγχρονος πολιτιστικός δίαυλος για την ευρύτερη περιοχή των Αθηνών.

Καλώ κάθε συμπολίτη μου να συμμετέχει στις δράσεις που οργανώνουμε από κοινού με τους άλλους δυο Δήμους της Δυτικής Αθήνας και την στήριξη του Υπουργείου Υγείας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ν. Χαρδαλιάς: 76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα

Peristeri News

Τι γίνεται με την αντιπυρική προστασία στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Σύσκεψη για θέματα αθλητισμού στην Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αθήνας

Peristeri News

Leave a Comment