PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πλαστά τα ομόλογα για την σωτηρία της χώρας


Άνθρακες αποδείχτηκε ο θησαυρός των 600 δισ. δολαρίων του οργανισμού End National Debt, που για πολλούς θα έσωζε τη χώρα, καθώς σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, τα ομόλογα αυτά είναι πλαστά.

Άνθρακες αποδείχτηκε ο θησαυρός των 600 δισ. δολαρίων του οργανισμού End National Debt, που για πολλούς θα έσωζε τη χώρα, καθώς σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, τα ομόλογα είναι πλαστά.

Όπως δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο Θεόδωρος Καριώτης, καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας του Maryland – ο οποίος έστειλε στο υπουργείο Οικονομικών αντίγραφο ενός εκ των ομολόγων αξίας 500 εκατ. δολαριών – πρόκειται για απάτη.

Ο κ. Καριώτης αποκάλυψε ότι ο ίδιος ζήτησε διευκρινίσεις από το υπουργείο των ΗΠΑ, το οποίο απάντησε στις 3 Οκτωβρίου λέγοντάς του ότι το ομόλογο (που τους έστειλε προς εξέταση) ήταν πλαστό και πως κυκλοφορούν αρκετά τέτοια στην αγορά.

Το πλαστό ομόλογο μάλιστα υπογράφουν ανύπαρκτοι αξιωματούχοι του υπουργείου, ενώ και τα υπόλοιπα ομόλογα, που υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή του ο οργανισμός, είναι πανομοιότυπα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Καριώτης διετέλεσε για μικρό χρονικό διάστημα και αντιπρόεδρος του Ε.Ν.D.

Ωστόσο, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τον οργανισμό δεν αμφισβήτησε το πόρισμα του υπουργείου, αλλά υποστήριξε πως ο ίδιος έχει στα χέρια του τελείως διαφορετικά έγγραφα και όχι το εν λόγω ομόλογο.

Δείτε βίντεο από το Mega Σαββατοκύριακο:

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο γιος του Γιώργου Παπανδρέου διορίστηκε επικεφαλής στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Νίκαια: Σκότωσε στη μέση του δρόμου τον γαμπρό του με καραμπίνα

Peristeri News

Ο Μάρτιος μας «υποδέχεται» με δύο τριήμερα

Peristeri News

Leave a Comment