PeristeriNews.gr
Οικονομία

Πιθανή μη καταβολή επιδόματος θέρμανσης



Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να μην δοθεί φέτος το επίδομα θέρμανσης στους δικαιούχους, καθώς η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών έχει να αντιμετωπίσει δύο νέα αγκάθια.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να μην δοθεί φέτος (μέσα στο τρέχον έτος) το επίδομα θέρμανσης στους δικαιούχους, καθώς η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών έχει να αντιμετωπίσει δύο νέα αγκάθια.

Το πρώτο εμπόδιο αφορά τους πολίτες που κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος δεν είχαν υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης λόγω των χαμηλών εισοδημάτων τους.

Αφού δεν υπήρχε φορολογική δήλωση δεν υπάρχουν και αποδεικτικά στοιχεία ότι οι άνθρωποι αυτοί λαμβάνουν ελάχιστα χρήματα, καθώς δεν είναι καταχωρημένοι στο taxis.

Υπενθυμίζουμε ότι το επίδομα θέρμανσης χορηγείται με εισοδηματικά κριτήρια. Δικαιούχοι είναι οι άγαμοι με ετήσιο ατομικό εισόδημα μέχρι 25.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 150.000 ευρώ και οι έγγαμοι με ετήσιο εισόδημα μέχρι 35.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αξίας μέχρι 200.000 ευρώ.

Το δεύτερο αγκάθι αφορά τους ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές διαμερισμάτων με αυτόνομη θέρμανση. Δεδομένου ότι η χορήγηση του επιδόματος προβλέπεται να γίνεται με βάση τα χιλιοστά που αντιστοιχούν στο κάθε διαμέρισμα, δεν υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης της πραγματικής κατανάλωσης, με αποτέλεσμα να μπορεί κάποιος να εισπράξει το επίδομα ακόμα και εάν, στην πραγματικότητα, δεν έχει καταναλώσει όλη την ποσότητα πετρελαίου που του αναλογεί με βάση τα δηλωθέντα χιλιοστά!

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Στην κορυφή της αγοράς επενδυτικών ακινήτων το Περιστέρι

Peristeri News

Πρωτογενές ταμειακό πλεόνασμα 2,71 δισ. το πρώτο τετράμηνο

Peristeri News

Πώς λειτουργεί το Iris από το κινητό

Peristeri News

Leave a Comment