PeristeriNews.gr
Editorial

Πιο εμφανής από ποτέ η ακρίβεια στα προϊόντα


Με γενναίες αυξήσεις σε πάρα πολλά προϊόντα ξεκίνησε το 2022 αποδεικνύοντας πως αν δεν βρεθούν λύσεις από την Κυβέρνηση, η νέα χρονιά θα είναι ακόμα δυσκολότερη.

Η καθημερινή πραγματικότητα του κορωνοϊού δείχνει να μην αλλάζει με την αβεβαιότητα της επόμενης μέρας να μην αφήνει τους πολίτες να ζήσουν με ηρεμία.

Μαζί με την πανδημία το τελευταίο διάστημα έχει αναπτυχθεί και η ακρίβεια σε προϊόντα και υπηρεσίες την ώρα που τα μεροκάματα παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα.

Με τον ερχομό του 2022 αυξήσεις έχουν σημειωθεί στα περισσότερα προϊόντα σε άλλα μεγάλες και σε άλλα μικρότερες με κύρια αφορμή την αύξηση του κόστους στην ενέργεια.

Όπως γίνεται αντιληπτό η αύξηση του κόστους σε ρεύμα, πετρέλαιο και φυσικό αέριο επέφερε και αυξήσεις σε όλα τα προϊόντα μιας και τόσο η παραγωγή όσο και η μεταφορά τους, κοστίζει πλέον περισσότερο.

Αυτές τις μέρες οι αυξήσεις των τιμών παρατηρούνται τόσο στα μεγάλα super markets όσο και σε πιο μικρά μαγαζιά που δεν μπορούν να επωμιστούν το βάρος των αυξήσεων για μια ακόμα φορά.

Στο δια ταύτα όλη αυτή η ανησυχητική εικόνα επηρεάζει σε μέγιστό βαθμό την αγορά και το αγοραστικό κοινό αφού όλοι μας είμαστε «κουμπωμένοι» αναμένοντας να δούμε που θα φτάσει αυτή η κατάσταση.

Το μόνο βέβαιο είναι πως πρέπει η Κυβέρνηση με γενναίες αποφάσεις και επιλογές να κοιτάξει να βάλει φρένο στις αυξήσεις διότι όσο και να θέλουμε άλλη λύση δεν υπάρχει.

Το ιδανικό θα ήταν μαζί με όλες τις αυξήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες να επέλθει και αύξηση των μισθών κάτι που σε καμία περίπτωση δεν δείχνει να μπορεί να συμβεί.

Οπότε ας αρκεστούμε σε μια τήρηση των τιμών σε λογικά επίπεδα με άμεσες και δραστικές κινήσεις.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τι μας έμαθαν οι φετινές δημοτικές εκλογές

Peristeri News

Ζούμε στη χώρα που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει

Peristeri News

Και όταν τα κάψετε όλα τι θα έχετε να κάψετε μετά;

Peristeri News

Leave a Comment