PeristeriNews.gr
Διεθνή

ΠΓΔΜ: Ψηφίστηκαν και τα τέσσερα σχέδια τροπολογιών του Συντάγματος


Η ολομέλεια της Βουλής της ΠΓΔΜ, ψήφισε σήμερα και τα άλλα δύο σχέδια τροπολογιών του Συντάγματος, τα οποία κατέθεσε η κυβέρνηση της χώρας στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Συγκεκριμένα, η Βουλή των Σκοπίων ενέκρινε με 64 ψήφους υπέρ, 12 κατά και δύο «παρών» την τρίτη τροπολογία, στην οποία αναφέρεται ότι «η Πολιτεία σέβεται την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και την πολιτική ανεξαρτησία των γειτονικών κρατών», ενώ με 66 ψήφους υπέρ, επτά κατά και τρεις «παρών» ενέκρινε την τέταρτη και τελευταία τροπολογία, η οποία αναφέρεται στην προστασία από την μεριά της Πολιτείας, των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των υπηκόων της που ζουν ή διαμένουν στο εξωτερικό.

Την Κυριακή, η ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε τα πρώτα δύο σχέδια τροπολογιών του Συντάγματος.

Για την έγκριση απαιτείτο ενισχυμένη πλειοψηφία (61 στους 120 βουλευτές), την οποία ο συνασπισμός κομμάτων που απαρτίζουν την κυβέρνηση διαθέτει άνετα.

Μετά την ψήφιση των σχεδίων των τροπολογιών θα ακολουθήσει δημόσια διαβούλευση μερικών ημερών και στη συνέχεια θα κατατεθούν στη Βουλή τα τελικά κείμενα τροποποίησης του Συντάγματος, για την ψήφιση των οποίων απαιτείται πλειοψηφία 2/3 (80 στους 120 βουλευτές).

Η όλη διαδικασία τροποποίησης του Συντάγματος αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου 2019.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment