PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Πέθανε ο Βρετανός ηθοποιός Άλαν Ρίκμαν


Πέθανε, σε ηλικία 69 ετών, ο διάσημος Βρετανός ηθοποιός Άλαν Ρίκμαν, ο οποίος έπασχε από καρκίνο. Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από την οικογένειά του.

Ο – γεννημένος στις 21 Φεβρουαρίου του 1946 στο Χάμερσμιθ στο Λονδίνο – Ρίκμαν ήταν αναγνωρίσιμος από αρκετές γενιές ενώ τελευταία είχε γίνει ακόμα πιο δημοφιλής μεταξύ του νεανικού κοινού χάρη στον ρόλο του καθηγητή Σνέιπ στην ταινία «Χάρι Πότερ».

Ωστόσο, ο ηθοποιός είχε γίνει παγκοσμίως γνωστός κατακτώντας τη μεγάλη οθόνη από το 1988 όταν έπαιξε τον ρόλο του κακού Χανς Γκρούμπερ, στην ταινία «Πολύ σκληρός για να πεθάνει».

Πρόκειται μάλιστα για έναν ρόλο που τού προτάθηκε δύο μέρες μετά την άφιξή του στο Λος Άντζελες, σε ηλικία 41 ετών.

Ο Ρίκμαν έχει κερδίσει μια Χρυσή Σφαίρα και ένα βραβείο BAFTA, υποδυόμενος τον δεσποτικό Σερίφη του Νόττινχαμ στην ταινία «Robin Hood: Prince of Thieves».

Άλλοι γνωστοί του ρόλοι στον κινηματογράφο ήταν στις ταινίες «Λογική και ευαισθησία», «Το άρωμα: Η ιστορία ενός δολοφόνου» και «Love Actually».

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά προσόντα του ηθοποιού που ξεχώριζε ήταν ανέκαθεν η βαθιά φωνή του και η προφορά του. Ωστόσο, η αρχή της καριέρας του έγινε από το θεατρικό σανίδι στο οποίο καθιερώθηκε και επέστρεφε συχνά στη 30χρονη καριέρα του.

Alan Rickman and Lindsay Duncan in ‘Private Lives’ Photograph: Peter Jordan/PA

Η ανακοίνωση της οικογένειάς του αναφέρει: «Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Άλαν Ρίκμαν πέθανε από καρκίνο στην ηλικία των 69 ετών έχοντας στο πλευρό του συγγενείς και φίλους».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πέθανε ο λυράρης Γιώργος Στιβακτάκης

Peristeri News

Περιστέρι: Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα «Στον αστερισμό του έρωτα»

Peristeri News

Η ημέρα των ερωτευμένων σε ένα βίντεο της Φίνος Φιλμ

Peristeri News

Leave a Comment