PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πέθανε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι


Απεβίωσε τα ξημερώματα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι σε ηλικία 65 ετών, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του Ρομπέρτο ​​Κουίλο.

Ο Σασόλι νοσηλευόταν από τις 26 Δεκεμβρίου σε νοσοκομείο του Αβιάνο στη Βόρεια Ιταλία με «σοβαρή επιπλοκή λόγω δυσλειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος».

Ο Σασόλι ανήκε στο Ιταλικό Δημοκρατικό Κόμμα (PD). Είχε εκλεγεί πρόεδρος στο Ευρωκοινοβούλιο μετά τις ευρωεκλογές του 2019. Η θητεία του θα ολοκληρωνόταν αυτόν τον μήνα.

Η ανακοίνωση

«Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, άφησε την τελευταία του πνοή στις 02:15 της 11ης Ιανουαρίου στο νοσοκομείο του Αβιάνο της Ιταλίας όπου και νοσηλευόταν», ανέφερε ο εκπρόσωπός του Ρομπέρτο Κουΐλο μέσω του Twitter.

«Για την ημερομηνία και τον τόπο της κηδείας του θα υπάρξει ενημέρωση τις επόμενες ώρες», πρόσθεσε.

Η πορεία του

Δημοσιογράφος, τηλεοπτικός παρουσιαστής, υποδιευθυντής του Tg1, ο Σασόλι μπήκε στην πολιτική ως μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος το 2009. Στη ζωή του είχε δύο μεγάλα πάθη: τη δημοσιογραφία και την πολιτική, ειδικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς εξελέγη ευρωβουλευτής το 2009.

Η εμπειρία, αυτή στα θεσμικά όργανα της Ένωσης, κορυφώθηκε με την εκλογή στο προεδρείο του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου στις 3 Ιουλίου 2019 (ήδη το 2014 είχε διατελέσει αντιπρόεδρος).

Γεννημένος στη Φλωρεντία, ο Σασόλι είχε μετακομίσει από μικρός στη Ρώμη ακολουθώντας τον πατέρα του, δημοσιογράφο. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες και ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία. Εργάστηκε στην εφημερίδα Il Tempo, στο πρακτορείο Asca, τον εκδοτικό οίκο Giorno και μετά στη Rai, όπου προσλήφθηκε το 1992.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Leave a Comment