PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Πέθανε ο ηθοποιός Νίκος Βανδώρος


Πέθανε σε ηλικία 99 ετών ο ηθοποιός Νίκος Βανδώρος. Την είδηση του θανάτου του έκανε η Μαργαρίτα Βανδώρου με ανάρτησή της στο Facebook.

«Έφυγε ο αγαπημένος μας πατέρας παππούς και προπάππους Νίκος Βανδώρος ήρεμος και πλήρης ημερών. Άγγιξε πολλές ζωές και τον περιμένουν στην αγκαλιά τους πολλοί αγαπημένοι. Αντίο Νίκο μου!» έγραψε χαρακτηριστικά.

Το βιογραφικό του Νίκου Βανδώρου

Ο Νίκος Βανδώρος γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1924 στην Αθήνα και υπήρξε ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους ηθοποιούς για δεκαετίες. Από το 1943 και για 33 χρόνια υπήρξε πυροσβέστης.

Ο πατέρας του, Γεράσιμος Βανδώρος, υπήρξε για μικρό διάστημα βαρύτονος του μελοδράματος και η μητέρα του με το ψευδώνυμο Σόνια Ιατρίδου εμφανίσθηκε στο θέατρο ως υψίφωνος της οπερέτας.

Ο Νίκος Βανδώρος σπούδασε στην Ανώτατη Εμπορική Σχολή, στη μελοδραματική σχολή του Ελληνικού Ωδείου και στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Ο Θεόφιλος Βανδώρος πρωτοεμφανίσθηκε στη σκηνή ως τενόρος σε οπερέτα το 1956. Στο θέατρο πρόζας άρχισε τη σταδιοδρομία του το 1958 με τον θίασο του Νίκου Χατζίσκου.

Συνεργάστηκε επίσης με τους θιάσους του Δημήτρη Μυράτ, της Έλλης Λαμπέτη, της Σμαρούλας Γιούλη και πολλών άλλων.

Στον κινηματογράφο ο Νίκος Βανδώρος έπαιξε σε 27 ταινίες, και ερμήνευσε ρόλους και σε τηλεοπτικές σειρές. Χαρακτηριστική εμφάνισή του στην τηλεοπτική σειρά «Στο κάμπινγκ».

Ο Νίκος Βανδώρος απέκτησε δύο παιδιά, την Μαίρη και τον επίσης ηθοποιό Θεόφιλο, ο οποίο πέθανε τον Μάρτιο 2021, σε ηλικία 60 ετών από καρκίνο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πέθανε ο λυράρης Γιώργος Στιβακτάκης

Peristeri News

Περιστέρι: Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα «Στον αστερισμό του έρωτα»

Peristeri News

Η ημέρα των ερωτευμένων σε ένα βίντεο της Φίνος Φιλμ

Peristeri News

Leave a Comment