Viber
PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Πέθανε ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου Σταύρος Καψάλης

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Σε ηλικία 74 ετών έφυγε από τη ζωή ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου Σταύρος Καψάλης.

Είχε γεννηθεί το 1945 στη Ζίτσα και καταγόταν από τη μουσική οικογένεια του Πολυχρόνη Καψάλη και ήταν πατέρας του τραγουδιστή Γιάννη Καψάλη.

Ξεκίνησε να παίζει κλαρίνο στην ηλικία των δώδεκα ετών και το ρεπερτόριό του, εκτός από Ηπειρώτικα, περιελάμβανε Ρουμελιώτικα και Mωραΐτικα.

Είχε ηχογραφήσει εκατοντάδες τραγούδια με Ηπειρώτες τραγουδιστές και μουσικούς, ενώ εργάστηκε πολλά χρόνια σε χώρους όπως το «Σούλι», το «Ελληνικό χωριό», «Σκάρος», με τον Γιώργο Κούρτη, τον Δημήτρη Βάγια, τη Μαρία Σαλτού και άλλους.

Είχε παίξει σε όλες τις εκδηλώσεις της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας, σε εκατοντάδες ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές και σε πολλά κράτη του εξωτερικού.

Πρόσφατα είχε τιμηθεί για την προσφορά του στη μουσική παράδοση της Ηπείρου, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από το Σύλλογο Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων, μαζί με τον Γρηγόρη Καψάλη.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Δωρεάν σινεμά και θέατρο στο Περιστέρι έως τον Απρίλιο

Peristerinews.gr Newsroom

Αποκαθίσταται οι τοιχογραφίες του 17ου αιώνα της Μονής Δαφνίου

Peristerinews.gr Newsroom

«Η Ζώνη Ενδιαφέροντος» στον Φοίβο στο Περιστέρι με ελεύθερη είσοδο

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment