• Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, 2022

Πέθανε η τραγουδίστρια Χριστιάνα

Peristeri News
Νοέμβριος28/ 2021

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών τραγουδίστρια Χριστιάνα.

Η Χριστιάνα έχασε τη μάχη που έδινε με τον καρκίνο το απόγευμα της Κυριακής, ενώ τα τελευταία χρόνια έπασχε από Αλτσχάιμερ.

Η Χριστιάνα (Λαβίδα) έγινε γνωστή μόνο με το μικρό της όνομα, την δεκαετία του ΄70 και του ΄80.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 26 Φεβρουαρίου 1953. Το επώνυμο της είναι Λαβίδα και είναι αδελφή της επίσης τραγουδίστριας Βασιλικής Λαβίνα συζύγου του συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου και εξαδέλφη της Ελένης Βιτάλη κόρης του συνθέτη Τάκη Λαβίδα.

Συνεργάστηκε με σπουδαίους καλλιτέχνες και δημιουργούς. Η Χριστιάνα τραγούδησε τα καλύτερα ντουέτα στην ελληνική δισκογραφία όπως το “Μίλα μου” (με τον Δάκη), “Τα Κύθηρα” (με τον Μητροπάνο), “Τελειώσαμε λοιπόν” (με τον Πάριο), “Τί να μας κάνει η νύχτα” (με τον Τουρνά). Τραγούδησε σόλο κομμάτια όπως το “Εσύ που μ΄αγαπάς”, “Γιαρεμ Γιαρεμ”, “Τα μάτια σου”, “Φώτα κι άλλα φώτα” κ.ά..

Η Χριστιάνα, μια τραγουδίστρια που είχε αφήσει εποχή με την καταπληκτική φωνή της, την εντυπωσιακή εμφάνισή της, το ερμηνευτικό της στυλ τις δεκαετίες ’70 και ’80 είναι γνωστό ότι εδώ και καιρό ταλαιπωρούνταν από άνοια.

Μια καλλιτέχνιδα που έλαμψε όχι μόνο λόγω του τεράστιου ταλέντου της αλλά και λόγω της προσωπικότητά της και του καλλιτεχνικού της ήθους.

Στο πλευρό της ήταν η οικογένειά της, ο πρώην σύζυγός της, Δημήτρης Σταμάτης, (ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας αλλά και βουλευτής της ΝΔ) αλλά και τα δύο υπέροχα παιδιά τους.