PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Περιστεριώτης και τεχνοκράτης ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ


Ο 40χρονος Σωτήρης Μπερσίμης τοποθετήθηκε επικεφαλής του ασφαλιστικού γίγαντα της χώρας.

Ένας τεχνοκράτης από το Περιστέρι, με πλούσιο βιογραφικό στον ιδιωτικό τομέα (μεταξύ άλλων και της υγείας), αναλαμβάνει τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

Ο 40χρονος λέκτορας Βιοστατιστικής του Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Σωτήρης Μπερσίμης, διαδέχεται στη θέση του προέδρου του ασφαλιστικού γίγαντα της χώρας τον οδοντίατρο, κ. Δημήτρη Κοντό.

Η αλλαγή σκυτάλης στον ασφαλιστικό γίγαντα της χώρας γίνεται με φόντο τo ολοένα διογκούμενο έλλειμμα των εσόδων του Οργανισμού, που αγγίζει σήμερα τα 1,6 δισ. ευρώ (δεδομένου ότι από συστάσεως του Οργανισμού είναι σχεδόν κλειστή η κάνουλα των ταμείων που περιέχει τις εισφορές υγείας των ασφαλισμένων), αλλά και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 1,8 δισ. ευρώ.

Τη μείζονα σημασία της ομαλοποίησης της χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ υπογράμμισε ο κ. Μπερσίμης κατά την εμφάνισή του στη Βουλή, στο πλαίσιο της διαδικασίας ακρόασής του από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, την περασμένη Τετάρτη, όπως προβλέπεται εκ του νόμου.

«Ο ΕΟΠΥΥ είναι η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στον χώρο της υγείας. Δεν ολοκληρώθηκε ακόμη και γι’ αυτό διαπιστώνονται δυσλειτουργίες. Οφείλουμε όμως να τις αποκαταστήσουμε, όπως και να αναζητήσουμε νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για τον Οργανισμό» είπε ο κ. Μπερσίμης.

Από τον περασμένο Απρίλιο, πάντως, που τέθηκε από την τότε ηγεσία του υπουργείου Υγείας το όνομα του 40χρονου λέκτορα ως βασικού υποψηφίου για τη θέση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ μέχρι σήμερα, ο Οργανισμός κινδύνευσε συχνά να χαθεί μέσα στη μαύρη τρύπα των οικονομικών του.

Μάλιστα, τον περασμένο Αύγουστο ο απερχόμενος πρόεδρος προειδοποίησε για στάση πληρωμών εάν δεν υπάρξει χρηματοδότηση.

Το τρέχον έτος η υστέρηση των εσόδων από τις εισφορές υγείας των ασφαλισμένων αγγίζει δυσθεώρητα ύψη, έχοντας φτάσει τα 950 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Φορτηγό παρέσυρε γυναίκα στη λεωφόρο Θηβών

Peristeri News

Έκτακτο δελτίο καιρού με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Peristeri News

Ο δράστης ήρθε στην Ελλάδα λίγες ώρες πριν μαχαιρώσει την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment