PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Περιστέρι: Τα πλάνα για το πάρκο Σπαστήρα στη Νέα Ζωή


Σε πρώτο πλάνο φαίνεται πως έχει τεθεί η αναμόρφωση για το πάρκο Σπαστήρα στη Νέα Ζωή, ένα σημείο που έχει κατά καιρούς προβληματίσει για πολλούς και διάφορους λόγους.

Τα περιστατικά έκνομων πράξεων κατά το παρελθόν ήταν πάρα πολλά ενώ τον περασμένο Δεκέμβρη είχαμε και μια άγρια επίθεση από συμμορία οκτώ ανηλίκων σε ένα 13χρονο παιδί για μόλις ενάμισι ευρώ.

Αυτό και άλλα παρόμοια περιστατικά έχουν οδηγήσει τους υπευθύνους εδώ και πάρα πολύ καιρό στο συμπέρασμα πως το συγκεκριμένο πάρκο πρέπει να αναμορφωθεί.

Άλλωστε εδώ και καιρό ο Δήμος Περιστερίου έχει αγοράσει το οικόπεδο δίπλα από τα γηπεδάκια και το πάρκο με τη μελλοντική μορφή του σημείου να έχει αποφασισθεί.

Ήδη στο χώρο του οικοπέδου έχει γίνει και συνεχίζει να γίνεται η απαραίτητη περίφραξη ενώ μέχρι το καλοκαίρι θα ξεκινήσουν να γίνονται και άλλες παρεμβάσεις.

Η πρώτη σκέψη για το πάρκο Σπαστήρα ήταν να δημιουργηθεί ένας χώρος πρασίνου παρεμφερής με εκείνον του κεντρικού Άλσους, κάτι που στην πορεία άλλαξε με διαφορετικές ιδέες να πέφτουν στο τραπέζι.

Αναμόρφωση του χώρου με περιβαλλοντικό αποτύπωμα

Τελικά ο Ανδρέας Παχατουρίδης και οι συνεργάτες του έχουν καταλήξει σε διαφορετικό πλάνο από το αρχικό με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για ένα σημείο που θα έχει και περιβαλλοντικό αντίκτυπο για την πόλη.

Στο κάδρο της αναμόρφωσης του χώρου υπάρχει και η σκέψη να μεταφερθεί στο σημείο κάποια από τις υπηρεσίες του Δήμου ώστε να υπάρχει και καλύτερη φύλαξη του σημείου ώστε να αποφευχθούν επιθέσεις από κακοποιά στοιχεία.

Όλες οι αναπλάσεις αναμένεται να συμπαρασύρουν επεμβάσεις και στους ήδη υπάρχοντες χώρους με τα γηπεδάκια και την πλατεία που υπάρχουν αυτή τη στιγμή ώστε να παρουσιάζεται μια ομοιόμορφη εικόνα.

Όπως και να έχει το πάρκο Σπαστήρα θα αναβαθμιστεί ουσιωδώς προς το καλύτερο και θα αποτελεί χώρο έλξης τόσο για τους κατοίκους της περιοχής όσο και για εκπαιδευτικούς σκοπούς των μαθητών της πόλης μας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις εξαρτήσεις

Peristeri News

ΚΕΔΕ: Καθαρή νίκη του Λ. Κυρίζογλου στις εκλογές

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Leave a Comment