To Περιστέρι βρέθηκε στο επίκεντρο μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αττικής, καθώς συνελήφθη ένας από τους δύο φερόμενους ως διακινητές ακατέργαστης κάνναβης που δρούσαν στην Αττική, ενώ αποκαλύφθηκε πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο καλλιέργειας κάνναβης σε οικία-«καβάτζα» στην Κινέτα.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από ειδική επιχειρησιακή ομάδα αστυνομικών του Τμήματος Άμεσης Επέμβασης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών και πολύμηνη έρευνα, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τη δράση των δύο κατηγορουμένων, οι οποίοι φέρονται να διακινούσαν ακατέργαστη κάνναβη στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.
Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες της 20ης Ιουλίου 2026, στο Περιστέρι και την Ελευσίνα, όπου συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 59 και 48 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Στο πλαίσιο των ερευνών που ακολούθησαν σε κατοικίες των κατηγορουμένων και σε οικία που χρησιμοποιούνταν ως χώρος αποθήκευσης («καβάτζα») στην Κινέτα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν:
- πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο καλλιέργειας ινδικής κάνναβης με λαμπτήρες και συστήματα εξαερισμού, φιλτραρίσματος και άρδευσης,
- 5 κιλά και 150 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
- 13 δενδρύλλια κάνναβης,
- 1.045 ευρώ,
- τρία κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούνταν για τις παράνομες δραστηριότητες,
- δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
- δύο οχήματα που χρησιμοποιούνταν για τη διακίνηση των ναρκωτικών.
Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να διαπιστωθεί το πλήρες εύρος της παράνομης δραστηριότητάς τους και τυχόν διασυνδέσεις με άλλα πρόσωπα.

