PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Περιστέρι: Στόχος της διοίκησης Παχατουρίδη η άμεση μετεγκατάσταση του γκαράζ


Οι ζυμώσεις για ένα από τα μεγαλύτερα έργα που θα πραγματοποιηθούν στο Περιστέρι γίνονται αυτό το διάστημα.

Δεν είναι κρυφό ότι το αγκάθι για τη διοίκηση Παχατουρίδη και γενικότερα για το Περιστέρι διαχρονικά, είναι η παρουσία του γκαράζ απέναντι από το Άλσος Περιστερίου.

Είναι πολλές οι φορές που τόσο στο δημοτικό συμβούλιο όσο και σε άλλες συζητήσεις, ο Δήμαρχος, Ανδρέας Παχατουρίδης, έχει θέσει ως στόχο του τη μετεγκατάσταση του γκαράζ από την καρδιά της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του PeristeriNews.gr, υπάρχει ανοιχτή γραμμή της Διοίκησης Παχατουρίδη και της Κυβέρνησης προκειμένου το επόμενο διάστημα να γίνουν οι ενέργειες για την πολυπόθητη μετεγκατάσταση.

Μάλιστα μαθαίνουμε ότι υπάρχει δέσμευση από υψηλόβαθμο στέλεχος της Κυβέρνησης για το ζήτημα και οι ιθύνοντες του Δήμου εξετάζουν το σημείο που θα μετακινηθεί το γκαράζ.

Από τις ίδιες πληροφορίες προκύπτει ότι έχουν επιλεγεί τρία σημεία που γίνεται επεξεργασία των θετικών και αρνητικών στοιχείων τους, με ένα από αυτά να προκρίνεται λόγω της τοποθεσίας του.

Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είναι στο βόρειο μέρος του Περιστερίου αλλά σε άλλο σημείο που δεν είχε προταθεί ξανά και αποτελεί μια πολύ καλή λύση.

Για να πραγματοποιηθεί αυτή η μετεγκατάσταση θα πρέπει να υπάρξει μια γενναία οικονομική χρηματοδότηση της Κυβέρνησης, με ποσό μεγαλύτερο των 15 εκατομμυρίων ευρώ.

Πάντως το επόμενο διάστημα δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις για το θέμα, αφού ο Ανδρέας Παχατουρίδης θέλει να προχωρήσει και να έχει ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα χρόνια.

Οι πιο αισιόδοξοι αναφέρουν ότι η μετεγκατάσταση του γκαράζ μπορεί να έχει πραγματοποιηθεί μέσα στην τωρινή δημοτική θητεία.

Το θετικό της μετεγκατάστασης θα αποτελέσει (πέραν του προφανούς περιβαλλοντικού οφέλους της μεταφοράς των εγκαταστάσεων και οχημάτων) και η επέκταση του Άλσους Περιστερίου.

Μια επέκταση που υπάρχει στο μυαλό όλων και θα δώσει νέα πνοή για την περιοχή αλλά και για ολόκληρο το Περιστέρι.

Αναμένουμε τις εξελίξεις με μεγάλο ενδιαφέρον.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Θετικά σχόλια για την Μαρία Αεράκη από εκπρόσωπο των Κέντρων Φιλίας Περιστερίου

Peristeri News

Κλειστό το ΚΕΠ της Ανθούπολης από τις 11 Μαρτίου

Peristeri News

Βιωματικό εργαστήριο για Συμβούλους Σχολικής Ζωής στο 17ο Γυμνάσιο Περιστερίου

Peristeri News

Leave a Comment