PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Περιστέρι: Προβληματισμός και ερωτηματικά στη Σοφοκλή Βενιζέλου (photos)


Ένα έργο που ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2019 στο Περιστέρι, αυτό της ανάπλασης της Σοφοκλή Βενιζέλου, βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Με αργούς ρυθμούς ολοκληρώθηκε το πεζοδρόμιο σε όλο το μήκος της Σοφοκλή Βενιζέλου, μόνο στη μια πλευρά της οδού, ενώ κάποια στιγμή αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες και στο υπόλοιπο κομμάτι.

Ερωτηματικά προκαλούνται, αφενός γιατί το έργο δεν έχει την εξέλιξη που περίμεναν όλοι, αφού οι εργασίες πηγαίνουν αργά, αφετέρου για τη μελέτη που έγινε για το έργο.

Ήδη οι πρώτοι προβληματισμοί έχουν εκδηλωθεί διότι σε αρκετές περιπτώσεις στο δρόμο που ξεκινά από το σταθμό Μετρό «Άγιος Αντώνιος» και καταλήγει στην Αγία Τριάδα, είναι πάρα πολλές οι φορές που δημιουργούνται καθυστερήσεις στην κυκλοφορία.

Είτε με λεωφορεία, είτε με απορριμματοφόρα, ακόμα και από βλάβες αυτοκινήτων η διέλευση από την οδό γίνεται απαγορευτική με την ουρά οχημάτων που δημιουργείται.

Στην ουσία η εξέλιξη του έργου δεν αγγίζει ούτε το 30%, αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα τα πεζοδρόμια και η ρύθμιση σε όλο το μήκος του δρόμου, δεν έχουν τοποθετηθεί φωτιστικά και δέντρα, ενώ, όπως είναι λογικό δεν έχει γίνει και η ασφαλτόστρωση του δρόμου που θα κλείσει τις εργασίες.

Από τους κάτοικους της περιοχής υπάρχουν παράπονα για την προχειρότητα στη δουλειά της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο,  με μπάζα και σκουπίδια να καταλαμβάνουν το πεζοδρόμιο.

Στα αρνητικά παραμένει και η μη ολοκλήρωση κάποιων φρεατίων αποχέτευσης (περίπου 6) που ακόμα μένουν ανοιχτά και προβληματίζουν για ενδεχόμενες βροχοπτώσεις στο μέλλον.

Γενικά το έργο της Σοφοκλή Βενιζέλου έχει προβληματίσει πέρα από τους πολίτες και τη Δημοτική Αρχή αφού πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν μπορεί να συνεννοηθεί όπως θέλει με την εργολαβική εταιρεία.

Αυτό βέβαια δεν μπορεί να αποτελέσει ελαφρυντικό για ένα έργο που κλείνει σε περίπου ένα μήνα, 2 χρόνια εργασιών και ταλαιπωρεί καθημερινά τους πολίτες σε ένα κεντρικό οδικό άξονα της πόλης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Βιωματικό εργαστήριο για Συμβούλους Σχολικής Ζωής στο 17ο Γυμνάσιο Περιστερίου

Peristeri News

Συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (9η)

Peristeri News

Το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις εξαρτήσεις

Peristeri News

Leave a Comment