Για καθημερινές διαρροές κυβικών πόσιμου νερού κάνουν λόγο κάτοικοι της Χρυσούπολης, στο Περιστέρι τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
Το πρόβλημα φαίνεται να έχει πάρει διαστάσεις, με τεράστιες ποσότητες καθαρού νερού να χύνονται στους δρόμους, δημιουργώντας πλημμυρικά φαινόμενα και θέτοντας υπό αμφισβήτηση τη διαχείριση του πολύτιμου αυτού φυσικού πόρου.
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, τα περιστατικά είναι επαναλαμβανόμενα και εντοπίζονται κυρίως στην περιοχή της Χρυσούπολης, με τα νερά να κατεβαίνουν και να κατακλύζουν δρόμους όπως η Αγίου Βασιλείου και να φτάνουν ακόμα και στο κέντρο του Περιστερίου, όπως συνέβη την περασμένη εβδομάδα.
Ένα από τα πιο πρόσφατα περιστατικά σημειώθηκε προχθές, 10 Ιουνίου, προκαλώντας την αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας.
Η κατάσταση έχει οδηγήσει πολλούς να εκφράζουν ανησυχία για πιθανή σύνδεση των ζημιών με πρόσφατα έργα υποδομής, όπως οι εκσκαφές για την τοποθέτηση καλωδίων, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο οι παρεμβάσεις αυτές να έχουν προκαλέσει φθορές στους υφιστάμενους αγωγούς.
Το πρόβλημα αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα εν μέσω της αυξανόμενης ανησυχίας για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων, ειδικά σε περιόδους έντονης ζέστης και απειλής λειψυδρίας. Οι κάτοικοι εκφράζουν φόβους πως το επόμενο βήμα θα είναι η επιβολή περιορισμών και αύξηση τιμών στους ίδιους, την ώρα που το δίκτυο φαίνεται να “αιμορραγεί” ανενόχλητο.
Θα πρέπει τόσο η ΕΥΔΑΠ, με τη γρηγορότερη αντιμετώπιση των βλαβών, όσο και η Πολιτεία, με αυστηρότερους ελέγχους να φροντίσει για την προστασία του πιο σημαντικού αγαθού που διαθέτει ο άνθρωπος, αλλιώς θα πούμε πολύ σύντομα, το νερό… νεράκι.