• Τρίτη, 20 Απρίλιος, 2021

Περιστέρι: Πόσοι έχουν εμβολιαστεί συνολικά στην πόλη

Peristeri News
Peristeri News
Φεβρουάριος03/ 2021

Συνολικά 15 μέρες έχουν περάσει από τον πρώτο εμβολιασμό στο Περιστέρι και συγκεκριμένα στο 1ο Κέντρο Υγείας.

Μέχρι και σήμερα από τις 20 Ιανουαρίου εμβολιασμοί στην πόλη πραγματοποιούνται μόνο στο 1ο κέντρο υγείας Περιστερίου ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα θα ξεκινήσουν και στο 2ο κέντρο υγείας (πρώην ΙΚΑ).

Μέχρι στιγμής στο Περιστέρι έχουν συνολικά εμβολιαστεί περίπου 2500 συμπολίτες μας με τη διαδικασία να εξελίσσεται ομαλά σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Μάλιστα το επόμενο διάστημα που αναμένονται και περισσότερα εμβόλια θα αρχίσουν να γίνονται και μαζικότεροι εμβολιασμοί ενώ θα επιστρατευτεί και ακόμα ένας χώρος για αυτό το λόγο που θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Με σταθερό ρυθμό συνεχίζεται η επιχείρηση του εμβολιασμού στη χώρα

Όπως ενημέρωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους η εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα αγγίζει το 2,75%.

Όπως είπε, έχουν κλειστεί 450.000 ραντεβού για εμβολιασμό τον Φεβρουάριο και η Ελλάδα «βρίσκεται στην έκτη θέση στην κατάταξη που αφορά τον κυλιόμενο μέσο όρο δόσεων ανά 100.000 κατοίκους». «Το σχέδιά μας ανάλογα και με τις παραδόσεις είναι ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου θα μπορούμε να έχουμε εμβολιάσει ολόκληρη την ηλικιακή ομάδα από 70 έως 75 ετών αλλά και τα άτομα πολύ υψηλού κινδύνου για τον κορωνοϊό», τόνισε.