PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Περιστέρι: Πως αλλάζει ο περιβάλλοντας χώρος των προσφυγικών πολυκατοικιών


Σε ολική αναμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου των προσφυγικών πολυκατοικιών στο κέντρο του Περιστερίου προχωράει ο Δήμος.

Η ανάγκη για αναμόρφωση του σημείου ήταν εμφανής αφού από την κατασκευή των κτιρίων γύρω στο 68’ δεν είχε υπάρξει η παραμικρή ανακατασκευή σε ένα κεντρικό σημείο της πόλης.

Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Περιστερίου, Μαίρης Τσιώτα, η αναμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου πραγματοποιείται προκειμένου να γίνει πιο εύκολη η πρόσβαση αλλά και να υπάρξει μια αλλαγή της εικόνας για τους ανθρώπους που ζουν εκεί.

Για την αναμόρφωση του χώρου έχουν εγκριθεί τρεις διαφορετικές εργολαβίες, οι οποίες είναι και οι τρεις χρηματοδοτούμενες από το Πράσινο ταμείο και τον ΑΣΔΑ.

Τοποθέτηση υπόγειων κάδων

Ήδη γύρω από τις προσφυγικές πολυκατοικίες στο κέντρο του Περιστερίου έχουν τοποθετηθεί υπόγειοι κάδοι που ανεβάζουν το περιβαλλοντικό επίπεδο της περιοχής και είναι πιο εύχρηστοι για τους πολίτες.

Ανάπλαση πρασίνου

Βάσει των νέων περιβαλλοντικών δεδομένων δημιουργείται ένας χώρος αναπνοής διότι προστίθενται μόνο υψηλά δέντρα πρασίνου και αφαιρούνται οι χαμηλοί θάμνοι και τα κατεστραμμένα δέντρα. Συγκεκριμένα έχουν τοποθετηθεί και συνεχίζουν να τοποθετούνται δέντρα όπως αριές, πασχαλιές, ροδιές, λεμονιές κ.α. Ενώ τα δέντρα που προϋπήρχαν και παραμένουν υγιή δεν αφαιρούνται και παραμένουν για να ενισχύσουν την πράσινη εικόνα.

Φωτισμός, πλακόστρωση και καθιστικά

Η τελική εργολαβία αφορά τη νέα πλακόστρωση γύρω από τις προσφυγικές πολυκατοικίες, την τοποθέτηση νέου φωτισμού και την προσθήκη καθιστικών για τους πολίτες. Όλα αυτά με σκοπό την αλλαγή της εικόνας σε ένα κεντρικό σημείο στο Περιστέρι που αποσκοπεί στην ασφαλέστερη διέλευση των πολιτών και την αλλαγή της ποιότητας ζωής.

Το χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης

Πρόκειται για ένα έργο που προσβλέπει στην περιβαλλοντική αναμόρφωση της πόλης σε ένα σημείο που καθημερινά λόγω και του σταθμού Μετρό διασχίζουν χιλιάδες συμπολίτες μας.

Κλείνοντας, βάσει τους χρονοδιαγράμματος έχουν υπάρξει κάποιες μικρές καθυστερήσεις αλλά το επόμενο διάστημα αναμένεται να προχωρήσουν όλες οι παραπάνω αναπλάσεις με σκοπό μέχρι το τέλος του καλοκαιριού το έργο να έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (9η)

Peristeri News

Το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις εξαρτήσεις

Peristeri News

ΚΕΔΕ: Καθαρή νίκη του Λ. Κυρίζογλου στις εκλογές

Peristeri News

Leave a Comment