PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Περιστέρι: Παρέμβαση φορέων και σωματείων στον Αντιδήμαρχο Υγείας


Παρέμβαση στον αντιδήμαρχο Υγείας πραγματοποίησαν σωματεία και φορείς στο Περιστέρι, την Τρίτη 21 Σεπτέμβρη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

«Τα τελευταία χρόνια σωματεία και φορείς του Περιστερίου έχουμε αναδείξει τις επιπτώσεις που έχουν για τα λαϊκά στρώματα οι πολιτικές εμπορευματοποίησης της υγείας, περικοπών από το κρατικό προϋπολογισμό, όπου φανερώθηκαν ακόμα πιο έντονα την περίοδο της πανδημίας.

Συγκεκριμένα στην παρέμβαση μας αναδείξαμε ότι:

• Οι ελλείψεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι μεγάλες. Πάνω από το 50% είναι η μείωση του ιατρικού προσωπικού τα τελευταία χρόνια. Κέντρα υγείας που λειτουργούν με μειωμένες ειδικότητες.

• Όσο μειώνονται οι δημόσιες δομές τόσο αυξάνονται οι ιδιωτικές μονάδες υγείας και τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με αποτέλεσμα ο λαός της περιοχής να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

• Στο μοναδικό νοσοκομείο στην περιοχή μας, στο Αττικό, έφεραν το καλοκαίρι σχέδιο μετατροπής του σε ιδιωτικοποιημένο, εμπορευματοποιημένο και επιχειρηματικό ίδρυμα μέσω ΣΔΙΤ.

• Στις σχολικές μονάδες απαιτούνται δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ και ιχνηλάτηση με σκοπό το σπάσιμο της αλυσίδας μετάδοσης.

Οι απαντήσεις και εικόνα που μας έδωσε ο κ. Μπεκιάρης επιβεβαιώνουν την άθλια κατάσταση:

1. Όπως και ο ίδιος παραδέχθηκε, προ δεκαετίας, οι δημοσιές δομές εξυπηρετούσαν περίπου 3.500 ασφαλισμένους του ΙΚΑ ανά ημέρα ενώ σήμερα το ιατρικό προσωπικό έχει μειωθεί πάνω από 65%.

2. Υπερασπίστηκε τα ιδιωτικά κέντρα υγείας αναφέροντας πως “… όσο δεν πληρώνουν οι ασφαλισμένοι δεν υπάρχει πρόβλημα ”. Να ενημερώσουμε τον κ. Αντιδήμαρχο πως υπάρχει η άμεση και η έμμεση πληρωμή – από την τσέπη της νεολαίας, των εργαζόμενων, των συνταξιούχων πληρώνονται οι επιχειρηματίες της ιδιωτικής υγείας και αδειάζουν τα ασφαλιστικά ταμεία.

3. Μας ενημέρωσε πως ο ΕΟΔΥ δεν πραγματοποιεί διαγνωστικά τεστ με σκοπό την ιχνηλάτηση και το σπάσιμο της αλυσίδας μετάδοσης, παρά μόνο δειγματοληπτικά τεστ.

Καλούμε το λαό του Περιστερίου να αξιοποιήσει την πείρα του από τις πολιτικές που εφαρμόζονται στον τομέα της Υγείας από όλες τις κυβερνήσεις. Βάζουν πάνω από την υγεία του λαού τα κέρδη των λίγων.

Να καταδικάσει όλους όσους έχουν μετατρέψει την υγεία σ’ ένα πανάκριβο εμπόρευμα με τραγικές συνέπειες που βιώνουμε καθημερινά. Να βγάλει συμπεράσματα και για το ρόλο της Δημοτικής Αρχής που στηρίζει αυτήν πολιτική αφού κανένα εμπόδιο δεν έβαλε στη συνεχιζόμενη συρρίκνωση και υποστελέχωση των μονάδων Π.Φ.Υ στο Περιστέρι.

Επιπλέον θυμίζουμε πως σε πρόσφατο ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, η Δημοτική Αρχή Παχατουρίδη αρνήθηκε να στηρίξει των αγώνα των εργαζόμενων στο Αττικό κόντρα στα σχέδια που θέλουν το νοσοκομείο να λειτουργεί ως επιχειρηματικό ίδρυμα.

Καλούμε σωματεία και φορείς σε αγώνα για να διεκδικήσουμε:

• Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου τομέα της Υγείας με ενίσχυση σε προσωπικό και υποδομές, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας. Γενναία αύξηση κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα Υγείας.

• Να στελεχωθούν οι δημόσιες μονάδες υγείας στο Περιστέρι, με το αναγκαίο προσωπικό και απαραίτητο εξοπλισμό.

• Μέτρα για την ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν καθολικού εμβολιασμού, με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων, στα πλαίσια ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

• Να ανακληθούν τώρα όλες οι διατάξεις για αναστολή καθηκόντων, στέρηση μισθού, διαθεσιμότητες, απολύσεις στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στην υγεία και την πρόνοια.

• Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

• Να πραγματοποιηθούν άμεσα δωρεάν μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ στους χώρους δουλειάς σε εμβολιασμένους-ανεμβολίαστους.

• Όχι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και στις απολύσεις. Καμιά περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορωνοϊό.

• Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων με ευθύνη του ΕΟΔΥ, με σκοπό το σπάσιμο της αλυσίδας μετάδοσης. Καμία οικονομική επιβάρυνση των εκπαιδευτικών και των υπόλοιπων εργαζομένων που χρειάζεται να προσκομίσουν τεστ. Να πολλαπλασιαστούν τα σημεία που ο ΕΟΔΥ πραγματοποιεί δωρεάν τεστ και να επεκταθεί χρονικά η διαδικασία.

Καλούμε τον λαό του Περιστερίου να δώσει μαζικά το παρόν στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Δημαρχείου την Πέμπτη 30/9 στις 18:30.

Όλοι στον αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας, των δικαιωμάτων και της ζωής του λαού».

Την ανακοίνωση υπογράφουν, Συνδικάτο Οικοδόμων –Παράρτημα Περιστερίου, Σωματειακή Επιτροπή Εργαζόμενων Δήμου Περιστερίου του Συνδικάτου ΟΤΑ, Ένωση ΕΒΕ Περιστερίου, Παράρτημα Εμποροϋπαλλήλων Περιστερίου, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Περιστερίου, Ένωση Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε Αθηνών & Περιχώρων παράρτημα Περιστερίου, Συνδικάτο Επισιτισμού -Τουρισμού –Παράρτημα Δυτικών, Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Περιστερίου, Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Αττικόν», Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου “Έλλη Aλεξίου”, Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Α.Μ.Ε.Α Αττικής και Νήσων, Σύλλογος Γυναικών Περιστερίου (μέλος ΟΓΕ)

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τσιόδρας: Σήμα κινδύνου για ιλαρά, κοκκύτη, στρεπτόκοκκο

Peristeri News

Στο ΣτΕ το πολεοδομικό σχέδιο των πυρόπληκτων περιοχών

Peristeri News

ΕΟΦ: Ανακαλείται συμπλήρωμα διατροφής για μη εγκεκριμένο συστατικό

Peristeri News

Leave a Comment