PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Περιστέρι: Όλο το χρονικό της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην κλινική


Ανησυχία και αβεβαιότητα υπάρχει από την αναφορά κρουσμάτων κορωνοϊού σε ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι.

Όπως πρώτο σας ενημέρωσε το PeristeriNews.gr, η πρώτη μεγάλη διάδοση κρουσμάτων κορωνοϊού στο Περιστέρι έγινε σε ιδιωτική κλινική επί της οδού Πελοπίδα.

Όλα ξεκίνησαν όταν ασθενής που έκανε αιμοκάθαρση στην κλινική ανέβασε υψηλό πυρετό κάτι που αντιλήφθηκε το νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής. Άμεσα υπό τον φόβο της πρόσληψης του ασθενή με κορωνοϊού εστάλη στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» για να κάνει το τεστ. Μετά από λίγη ώρα ο ασθενής φάνηκε να έχει κορωνοϊό και αμέσως σήμανε συναγερμός στην ιδιωτική κλινική για περισσότερα κρούσματα.

Μετά από τεστ που έγιναν σε ασθενείς, ιατρικό προσωπικό και νοσηλευτές έχουν μέχρι στιγμής βρεθεί 28 θετικά δείγματα κορωνοϊού, 13 ασθενών, 11 ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και άλλα 4 ανθρώπων που δεν έχουν σχέση με νοσηλεία ή αποτελούν προσωπικό της κλινικής.

Αυτή την ώρα εξετάζονται και τα υπόλοιπα δείγματα για να φανεί ο ακριβής αριθμός των κρουσμάτων.

Το μεσημέρι της Πέμπτης επισκέφθηκαν την κλνική ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς συνομιλώντας με τους υπεύθυνους της κλινικής και φτιάχνοντας μια πρώτη εικόνα για το πώς έγινε η εξάπλωση.

Αυτή την ώρα γίνεται και ιχνηλάτηση στα συγγενικά πρόσωπα των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί ενώ η κλινική έχει τεθεί σε καραντίνα.

Το απόγευμα η δύσκολη μέρα έγινε ακόμα χειρότερη αφού η σορός ενός άνδρα παρελήφθη από την κλινική στο Περιστέρι και σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για νεφροπαθή, που κατέληξε το πρωί έχοντας προσβληθεί από κορωνοϊό ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι οι νεκροί στην κλινική την Πέμπτη είναι δυο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Σε εξέλιξη η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής

Peristeri News

Κρατήθηκε 69 ημέρες στη φυλακή λόγω… συνωνυμίας

Peristeri News

Leave a Comment