• Τρίτη, 27 Ιουλίου, 2021

Περιστέρι: Μάστιγα οι μεταμεσονύκτιες κλοπές από αυτοκίνητα

Peristeri News
Ιούνιος13/ 2021

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί το τελευταίο διάστημα οι κλοπές μέσα από αυτοκίνητα στο Περιστέρι κυρίως τις μεταμεσονύκτιες ώρες.

Το προηγούμενο διάστημα είχε γίνει της μόδας για τους κλέφτες ανταλλακτικών, η αφαίρεση των καταλυτών από τα οχήματα ανυποψίαστων πολιτών.

Πλέον το σκηνικό έχει αλλάξει, με τους επιτήδειους να στοχεύουν στο χώρο αποθήκευσης των αυτοκινήτων με σκοπό να αποσπάσουν τα υπάρχοντα των ιδιοκτητών.

Μόλις την προηγούμενη βδομάδα συνέβησαν αρκετά περιστατικά με τους κλέφτες να αποσπούν από τα πορτ-μπαγκάζ, εργαλεία και άλλα αντικείμενα των άτυχων πολιτών.

Εικόνες από κλοπή εργαλείων μέσα από αυτοκίνητο τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης

Οι κλέφτες δρουν συνήθως σε τετράδες, με τους δυο της συμμορίας να «χτυπάνε» το αυτοκίνητο και τους άλλους δυο να παίζουν τον ρόλο των τσιλιαδόρων και των μεταφορέων των αντικειμένων που αποσπούν.

Σε πολλές από τις περιπτώσεις η δράση των κλεφτών έχει καταγραφεί από κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης, με τα video να προσκομίζονται από τους πολίτες στην Αστυνομία.

Δυστυχώς τις περισσότερες φορές οι πολίτες που βρίσκονται σε μια τέτοια δύσκολη κατάσταση δεν βρίσκουν ούτε άκρη ούτε τα απολεσθέντα αντικείμενα παρά της ενέργειες τους.

Από μαρτυρίες τους προκύπτει ότι αρκετές φορές στα εργαλεία τους είχε μπει πωλητήριο σε γνωστά παζάρια που γίνονται συγκεκριμένες μέρες στη Δυτική Αττική.

Για μια ακόμα φορά η κατάσταση με παράνομες ενέργειες ξεφεύγει και η απαίτηση των πολιτών είναι να υπάρξει μια εντατικοποίηση των ελέγχων από την Αστυνομία.