PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Περιστέρι: Κατοστάρα μετά από 2 χρόνια και χαμόγελα ξανά


Μια μαγική βραδιά ήταν η χθεσινή για το Περιστέρι απέναντι στην ΑΕΚ, με την ομάδα του Μίλαν Τόμιτς να επαναφέρει το χαμόγελο στα χείλη του κόσμου.

Ήταν το καλύτερο και με διαφορά από το δεύτερο, επιθετικά παιχνίδι του στη φετινή Basket League για να φτάσει στην επικράτηση επί της ΑΕΚ.

Το τελείωσε με 101 πόντους ενώ η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν εκείνη των 87 πόντων στην Πυλαία κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Αυτή ήταν η 8η «100άρα» της φετινής Stoiximan Basket League με τον Ολυμπιακό να έχει σημειώσει πέντε και τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ άλλες δύο.

Παράλληλα ήταν η πρώτη για το Περιστέρι από τις 30 Νοεμβρίου 2019 όταν είχε σημειώσει και πάλι 101 πόντους στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Λάρισα.

Ο Γκρέι για πρώτη φορά άποντος μετά το ντεμπούτο του αλλά στη 10άδα των «κυανοκίτρινων» πασέρ

Σε ατομικό επίπεδο, από το αποψινό παιχνίδι ξεπήδησαν αρκετές ενδιαφέρουσες επιδόσεις. Η μόνη που είχε αρνητική χροιά ήταν αυτή του Στίβεν Γκρέι που έμεινε άποντος για πρώτη φορά μετά το ντεμπούτο του στη Stoiximan Basket League.

Δεν είχε σκοράρει στις 10 Δεκεμβρίου 2016 με το Λαύριο Megabolt κόντρα στη Δόξα Λευκάδας. Ακολούθησαν 99 ματς στη Stoiximan Basket League στα οποία σημείωσε τουλάχιστον τρεις πόντους. Βέβαια ο 32χρονος γκαρντ δεν επιχείρησε ούτε ένα σουτ στα 18:05 που αγωνίστηκε.

Ο Γκρέι ωστόσο, έπαιξε για 68η φορά με το Περιστέρι Vitabiotics στη Stoiximan Basket League, «σκαρφαλώνοντας» στη 16η θέση της σχετικής λίστας αφού ξεπέρασε τον Μέλβιν Τσίτουμ.

Μέσα από αυτό το παιχνίδι μπήκε στην πρώτη 10άδα των πασέρ των «κυανοκίτρινων» στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Με τις δύο ασίστ που μοίρασε, έφτασε τις 159 και ξεπέρασε κατά μία τον Λάρι Στιούαρτ που έπαιξε στην ομάδα στη διετία 2002-04.

Ακόμη για το Περιστέρι…

*Το λιγότερο εντυπωσιακό ήταν το ντεμπούτο του Τόμας Γκιέλο στη Basket League.

Ο τέταρτος Πολωνός στην ιστορία του Περιστερίου Vitabiotics –μετά τον αείμνηστο Άνταμ Βόιτισκ (2001-02), τον Πιότρ Σιμπίλσκι (2002-03) και τον Τσέζαρι Τριμπάνσκι (2007-08 στην Α2) – πρόλαβε σε 12:50 να σημειώσει 17 πόντους. Είχε 5/6 τρίποντα και ισοφάρισε τη μεγαλύτερη φετινή επίδοση εύστοχων τριπόντων μεταξύ των παικτών των «κυανοκίτρινων» αφού πέντε είχε και ο Γκλεν Κόζι επίσης στο ντεμπούτο του (είχε 5/9 κόντρα στον Άρη).

*Ατομικό ρεκόρ περιόδου σημείωσαν απόψε τόσο ο Τεράν Πέτεγουεϊ με τους 18 πόντους του, όσο και ο Λίνος Χρυσικόπουλος με 16 αφού είχαν από 15 κόντρα στον ΠΑΟΚ Mateco.

Ο Αμερικανός γκαρντ παράλληλα, ξεπέρασε τους 600 πόντους σε 53 αγώνες καριέρας στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Ο Έλληνας φόργουορντ από την πλευρά του, με τις τρεις ασίστ που μοίρασε, ξεπέρασε τις 200 στη 237η εμφάνιση του στην κατηγορία.

Ο Πέτεγουεϊ εξάλλου, με τους 18 πόντους που είχε στο αποψινό παιχνίδι, έγινε ο 31ος παίκτης στην ιστορία του Περιστερίου Vitabiotics που ξεπέρασε τους 400.

*Ο Δημήτρης Κατσίβελης ήταν στατιστικά ο κορυφαίος του Περιστερίου Vitabiotics με 18 ranking. Ο διεθνής γκαρντ σημείωσε νέο ατομικό ρεκόρ πόντων στη σεζόν με 14 και ισοφάρισε εκείνα των ριμπάουντ (4) και των ασίστ (6).

*O Δημήτρης Μωραίτης επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του με ένα ατομικό ρεκόρ περιόδου, αφού μοίρασε πέντε ασίστ ενώ είχε δύο στο ματς με τον Ολυμπιακό ενώ και ο Τσαντ Μπράουν ισοφάρισε την κορυφαία φετινή επίδοση του με τα 13 ριμπάουντ που μάζεψε, όσα είχε και στο ματς με τη Λάρισα.

Ο νεαρός διεθνής γκαρντ παράλληλα, ξεπέρασε τους 300 πόντους στην 93η εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League. Ο Αμερικανός σέντερ από την πλευρά του ξεπέρασε τους 200 στην 21η εμφάνιση του στην κατηγορία.

*Ο Βασίλης Χρηστίδης τελείωσε το παιχνίδι με οχτώ πόντους και ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στη Stoiximan Basket League. Οχτώ είχε σημειώσει ως παίκτης του Άρη κόντρα στη σημερινή ομάδα του το Περιστέρι Vitabiotics για την 6η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2018-19.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αυτό είναι το πρόγραμμα του Ατρόμητου στα playouts

Peristeri News

Δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό το Περιστέρι (vid)

Peristeri News

Έφυγε με το βαθμό από τα Γιάννενα ο Ατρόμητος

Peristeri News

Leave a Comment