Κοινωνία

Περιστέρι καταγγελία: Επιτήδειοι αδειάζουν τους κάδους ανακύκλωσης

Την ασυνειδησία και πολλές φορές κερδοσκοπία κάποιων συμπολιτών μας καταγγέλλει αναγνώστης του PeristeriNews.gr με αφορμή ένα περιστατικό.

Συγκεκριμένα ο αναγνώστης αναφέρεται στο γεγονός ότι επιτήδειοι άδειασαν κάδο ανακύκλωσης ρούχων που έχει τοποθετήσει ο Δήμος στην περιοχή του Λόφου Αξιωματικών κάτι που όπως μας ανέφερε δεν συμβαίνει για πρώτη φορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και κατά το παρελθόν είχε υπάρξει άλλη καταγγελία αναγνώστη για άδειασμα ίδιου κόκκινου κάδου στον πεζόδρομο της οδού Κρέσνας.

Οι κόκκινοι αυτοί κάδοι τοποθετήθηκαν με σκοπό να εξυπηρετηθεί στην πόλη το ρεύμα ανακύκλωσης ρούχων αλλά όπως φαίνεται η διασφάλιση της παραμονής των ρούχων μέχρι να συλλεχθούν δεν είναι ασφαλής.

Στο ίδιο μήκος κύματος παρατηρούμε καθημερινά επιτηδείους να αδειάζουν τους μπλε κάδους ανακύκλωσης αποσπώντας τα ανακυκλώσιμα υλικά με σκοπό το κέρδος.

Άλλωστε η ανακύκλωση υλικών αλουμινίου και άλλων είναι μια πολύ επικερδής δουλειά που στο τέλος καταλήγει σε κάποιο μεγάλο ιδιωτικό εργοστάσιο και δυστυχώς δεν υπάρχει καμία διάθεση έρευνας για τις εν λόγω παραβιάσεις.

Ουσιαστικά η αποκομιδή των υλικών ανακύκλωσης από τρίτους μειώνει τις επίσημες ποσότητες ανακύκλωσης και συνάμα τη δυνατότητα να γίνουν ακόμα περισσότερες ενέργειες σε αυτό τον τομέα.

Related posts

Τι ισχύει για τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων

Peristeri News

Δεκαπεντάχρονος μαχαίρωσε 16χρονο έξω από σχολείο

Peristeri News

ΕΟΔΥ: 11.332 rapid test – 1.425 θετικά την Τετάρτη 28/9

Peristeri News

Leave a Comment