PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Περιστέρι: Γιατί δεν επεμβαίνει η Αστυνομία στην Αιμιλίου Βεάκη


Στα πρώτα θέματα της επικαιρότητας είναι αυτές τις μέρες η κατάσταση που επικρατεί τα βράδια στην Αιμιλίου Βεάκη στο Περιστέρι.

Δυνατή μουσική, takeaway ποτά και εκατοντάδες πολίτες κάθε ηλικίας διασκεδάζουν χωρίς υγειονομικά μέτρα για πολλές ώρες έχοντας φτάσει στα όρια τους κατοίκους της οδού στο κέντρο της πόλης.

Καθημερινά προστίθεται και ακόμα ένα αρνητικό στοιχείο στη διασκέδαση των ανθρώπων που επιλέγουν να βρεθούν στη Βεάκη, με το τελευταίο να είναι η δυνατή μουσική που προέρχεται από ηχοσυστήματα αυτοκινήτων αλλά και οι «γκαζιές» αυτοκινήτων και μηχανών για επίδειξη.

Η υπομονή των κατοίκων του κέντρου έχει φτάσει στα όρια της γεγονός που φάνηκε και από το πέταγμα νερού με κουβά από γυναίκα στο συγκεντρωμένο πλήθος το βράδυ του Σαββάτου.

Όπως είναι λογικό και αναμενόμενο τα τηλεφωνήματα στην Αστυνομία για έλεγχο αυτής της κατάστασης είναι καθημερινά πάρα πολλά αλλά η μόνη παρέμβαση που έχει συμβεί όλο αυτό το διάστημα είναι η διέλευση περιπολικών από την Αιμιλίου Βεάκη με φωνητικό μήνυμα από τα μεγάφωνα.

Δεν είναι κρυφό στις τάξεις της ΕΛΑΣ ότι το περιστατικό της Νέας Σμύρνης έχει αλλάξει την τακτική της Αστυνομίας που πλέον αναφέρει χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί να έρχεται συνεχώς σε αντιπαράθεση με τον κόσμο.

Όπως μεταφέρουν υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας, οι συγκεντρώσεις πολιτών για διασκέδαση πραγματοποιούνται και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη και δεν μπορούν να επιλυθούν με κατασταλτικές μεθόδους.

Μάλιστα κατά την άποψή των στελεχών της ΕΛΑΣ η αποσυμπίεση τέτοιων εικόνων μπορεί να έρθει από το άνοιγμα της εστίασης ώστε οι πολίτες να μην συγκεντρώνονται σε δρόμους, πεζοδρόμια και πλατείες αλλά να ακολουθούν τα μέτρα στα καταστήματα.

Πάντως οι μαρτυρίες των κατοίκων της Αιμιλίου Βεάκη στο Περιστέρι κάνουν λόγο ακόμα και για έκνομες πράξεις των συμμετεχόντων στη διασκέδαση. Χαρακτηριστικά πολίτης κατήγγειλε στο PeristeriNews.gr ότι βρήκε στην είσοδο του σπιτιού του περιττώματα και εσώρουχα πολιτών ενώ όποτε υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση κόσμου τα σκουπίδια από τα ποτήρια, τα μπουκάλια και τα τσιγάρα είναι παντού.

Ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει και είναι άμεση και αναγκαία η λήψη αποφάσεων από τους ιθύνοντες.

Διαβάστε ακόμα:

Θέσεις εργασίας στο Περιστέρι 19 Απριλίου 2021

Στο Σισμανόγλειο με κορωνοϊό ο Αντιδήμαρχος Τάσος Θεοδωράκος

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Μπαράζ εμπρησμών σε αυτοκίνητα στα Εξάρχεια (vid)

Peristeri News

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Leave a Comment