Φωτίστηκε με τα έργα των μικρών ζωγράφων μία από τις κεντρικότερες πλατείες στο Περιστέρι, η πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (έναντι ΟΤΕ), από τις 4 Δεκεμβρίου 2024 έως και τις 6 Ιανουαρίου 2025.
Η Επιτροπή Εικαστικών των Εργαστηρίων Ζωγραφικής της κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Δήμου Περιστερίου (ΔΕΠΑΔΠ), επέλεξε τα 50 έργα των μικρών ζωγράφων, που θα κοσμούν την πλατεία και οι πινελιές της ψυχής τους, μετατρέπουν τον χώρο, στον πιο όμορφο της πόλης μας.
Ο Δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, τόνισε ότι: «Μια καινοτόμα δράση του Δήμου Περιστερίου, εντελώς πρωτοποριακή για τη χώρα μας, όπου ένας δημόσιος κοινόχρηστος χώρος δέχεται εικαστική παρέμβαση από πολίτες και ειδικότερα από τους μικρούς μαθητές της πόλης».
Εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στα παιδιά και στους γονείς τους για τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες και τη μεγάλη συμμετοχή τους, στον 13ο Μαθητικό Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής του Δήμου Περιστερίου.
Σε όλους τους μικρούς ζωγράφους θα αποσταλούν αναμνηστικοί έπαινοι για τη συμμετοχή τους και επιστολή συγχαρητηρίων του Δημάρχου Περιστερίου.
Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα ψηφιακό άλμπουμ με όλα τα έργα των μαθητών που έχουν βραβευθεί, το οποίο θα αποτελεί σημείο αναφοράς για τα παιδιά της πόλης του Περιστερίου.