PeristeriNews.gr
Υγεία

Περιστέρι: Ένα κέντρο ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής που «αξίζει»!


Το PeristeriNews.gr επισκέφθηκε το κέντρο συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας «ΑΞΙΖΩ» στο Περιστέρι όπου συνομίλησε με την υπεύθυνη, Μαρία Βέη, για τις περιπτώσεις ανθρώπων που αντιμετωπίζουν καθημερινά.

Η κυρία Βέη μας ενημέρωσε για τις υπηρεσίες του κέντρου αλλά και την πρώτη δωρεάν συνεδρία που παρέχουν.

κ. Βέη είστε σύμβουλος ψυχικής υγείας στο κέντρο «ΑξίΖΩ» που βρίσκεται στο Περιστέρι. Αρχικά θα θέλαμε να μας πείτε λίγα λόγια για εσάς και τις υπηρεσίες που παρέχετε.

-Αυτό που σίγουρα μπορώ να πω για εμένα είναι ότι από πολύ μικρή ήξερα πως ο χώρος της ψυχολογίας ήταν το πεδίο στο οποίο ήθελα να δράσω έχοντας μια φυσική τάση κατανόησης της ανθρώπινης συμπεριφοράς αλλά και μια ανάγκη για προσφορά. Σπούδασα στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής Ψυχολογίας όπου και ολοκλήρωσα τις σπουδές μου με ειδίκευση στην Ψυχολογία. Έπειτα εκπαιδεύτηκα στην Συμβουλευτική και στην συνέχεια εξειδικεύτηκα στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία. Το 2014 δημιουργήσαμε το ΑξίΖΩ μαζί με την κυρία Αικατερίνη Ελένη, η οποία είναι Κοινωνιολόγος-Συστημική ψυχοθεραπεύτρια εκπαιδευμένη στην δυναμική & διεργασία ομάδων, με πολυετή πείρα στον χώρο των εξαρτήσεων. . Το πεδίο της δράσης μας θα έλεγα ότι είναι αρκετά ευρύ μέσα κι από την δημιουργία ενός δικτύου συνεργασιών. Συγκεκριμένα στο ΑξίΖΩ παρέχουμε:

  1. ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ & ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
  2. ΟΜΑΔΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
  3. ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΖΕΥΓΟΥΣ
  4. ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕΣΩ SKYPE
  5. ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ (Διαχείριση & Δημιουργική έκφραση Θυμού/ Σχέσεις-Η τέχνη του Μαζί/ Διαχείριση Άγχους / Ανακαλύπτω την Δύναμη μέσα μου κ.α)
  6. ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΩΝ
  7. ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΦΗΒΩΝ

Φυσικά έχοντας σαν αρχή μας ότι η ‘’θεραπευτική σχέση’’ είναι το βασικό εργαλείο της θεραπείας προσφέρουμε σε όλους την πρώτη συνεδρία δωρεάν καθιστώντας έτσι την πρόσβαση στην θεραπεία εύκολη για όλους.

Ο χώρος που παρέχετε ψυχολογική υποστήριξη σε ανθρώπους είναι σε εξαιρετικό επίπεδο και προκαλεί θετικά συναισθήματα από την πρώτη είσοδο. Παίζει σημαντικό ρόλο για τους θεραπευόμενους σας, να τους υποδέχεστε σε έναν τόσο προσεγμένο χώρο;

Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια. Η αλήθεια είναι πως ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς να δημιουργήσουμε έναν ζεστό και φιλόξενο χώρο που θα προδιαθέτει όποιον μας επισκέπτεται  να νιώθει οικεία και να χαλαρώνει. Πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι που αποφασίζουν να γνωρίσουν σε βάθος τον εαυτό και να βρουν τις αιτίες που τους ‘’δυσκολεύουν’’ την καθημερινότητα, ξεκινούν ένα όμορφο ταξίδι στο οποίο αξίζουν σεβασμό και ένα κλίμα ασφάλειας. Επιδιώκουμε λοιπόν να είμαστε συνοδοιπόροι εξασφαλίζοντας τους τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Το περιβάλλον επομένως της θεραπείας αξίζει να είναι αντάξιο της προσπάθειας τους και αυτό θέλαμε να πετύχουμε και μέσω της προσοχής που δώσαμε στην «καθαρότητα» του  χώρου μας.

13770355_1153884361351257_7937967167113129809_n

Μας ενημερώσατε ότι η πρώτη συνεδρία στις υπηρεσίες του κέντρου «ΑξίΖΩ» είναι δωρεάν. Θεωρείτε πως είναι κάτι που βοηθάει ακόμα περισσότερους ανθρώπους να έρθουν σε επαφή μαζί σας και συζητώντας να κατανοήσουν καλύτερα το θέμα τους και το κατά πόσο εσείς μπορείτε να τους βοηθήσετε σε αυτό ;

Τόσο εγώ όσο και η κυρία Αικατερίνη είχαμε διαπιστώσει ότι οι άνθρωποι πολλές φορές ταλαιπωρούμαστε από διάφορα ζητήματα χωρίς όμως να μπορούμε να προσδιορίσουμε ακριβώς τα αίτια οπότε και τις λύσεις. Επίσης στην χώρα μας, ειδικά σήμερα, η ψυχοθεραπεία ίσως θεωρείται πολυτέλεια που δεν είναι για όλους. Θέλοντας λοιπόν να βοηθήσουμε κατευθύνοντας τους ανθρώπους προς την λύση και όχι προς το πρόβλημα και υπερασπιζόμενες το δικαίωμα όλων στη λήψη βοήθειας, σκεφτήκαμε στο ΑξίΖΩ η πρώτη συνάντηση να παρέχεται σε όλους εντελώς δωρεάν χωρίς καμία απολύτως δέσμευση. Έτσι οι άνθρωποι έρχονται συζητούν μαζί μας και αποφασίζουν αν και κατά πόσο εμείς μπορούμε να τους βοηθήσουμε  στο εκάστοτε θέμα και κατά  πόσο φυσικά εκείνοι επιθυμούν την λύση στο πρόβλημα τους.

Έπειτα από την εμπειρία που έχετε στο χώρο της συμβουλευτικής  και της ψυχοθεραπείας ποιες πιστεύετε ότι είναι οι αιτίες που επιστήμονες σαν και εσάς γίνονται πιο αναγκαίοι για την κοινωνία;

Ζούμε πια, όπως όλοι μάθαμε να λέμε, στην εποχή της κρίσης. Μια εποχή που ο φόβος είναι διάχυτος παντού. Οικονομική καταστροφή , κρίση αξιών, τρομοκρατία. Οι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι απαιτητικοί και οι ανάγκες ολοένα και αυξάνονται. Ενώ την ίδια στιγμή η οικονομική δυνατότητα των περισσοτέρων μειώνεται καθημερινά. Το περιβάλλον που δημιουργείται λοιπόν για τον σύγχρονο άνθρωπο είναι το λιγότερο εχθρικό και μοιάζει όλοι να νιώθουμε χαμένοι. Οι αγχώδεις διαταραχές, οι κρίσεις πανικού τείνουν πλέον να είναι στην καθημερινότητα μας .Μέσα σε αυτές τις συνθήκες είναι λογικό η ανάγκη για βοήθεια να είναι πιο έντονη από ποτέ.

Υπάρχει όμως και μια άλλη μερίδα ανθρώπων, που συνεχώς αυξάνεται,  που έχει κατανοήσει ότι μέσα σε αυτές ακριβώς τις συνθήκες ο πιο σημαντικός μας σύμμαχος είναι ο ίδιος μας ο Εαυτός! Για αυτό επιλέγουν να τον γνωρίσουν βαθύτερα ώστε να αξιοποιήσουν τα δυνατά του σημεία και να δημιουργήσουν την πραγματικότητα που τους αξίζει και όχι αυτή της κρίσης .

Ποια  είναι τα κυριότερα ζητήματα που απασχολούν τους ενήλικες που σας επισκέπτονται και ποια στα παιδιά;

Λόγω των συνθηκών της κοινωνίας όπως είπαμε και πιο πάνω ένας μεγάλος αριθμός ατόμων αντιμετωπίζει δυσκολίες στην διαχείριση του άγχους τόσο μέσα στην οικογένεια , καθώς είναι δύσκολο να καλυφθούν τουλάχιστον οικονομικά οι ανάγκες της, αλλά και στο επαγγελματικό περιβάλλον καθώς ο φόβος της απόλυσης  είναι πιο έντονος από ποτέ. Παράλληλα το διάχυτο αίσθημα της έλλειψης αγαθών, συναισθημάτων, σχέσεων, χαράς και ευκαιριών έχουν αυξήσει τα επίπεδα θλίψης και ματαίωσης με αποτέλεσμα αρκετοί να έχουν χάσει το νόημα και να αναζητούν μια διέξοδο. Εμείς στο ΑξίΖΩ δεν αναλαμβάνουμε παιδιά αλλά αν χρειαστεί βοηθούμε τους γονείς να βρουν την κατάλληλη βοήθεια.

13697019_1153884518017908_2189454467977786104_n

Πόσο σημαντική είναι η προσέγγιση ανθρώπων που νιώθουν ότι έχουν δυσλειτουργίες στην καθημερινότητα τους λόγω θεμάτων ψυχικής υγείας σε έναν ειδικό όπως εσείς;

Στο ΑξίΖΩ έχουμε βαθιά πίστη στον άνθρωπο και στην ικανότητα του να δημιουργήσει την πραγματικότητα μέσα στην οποία θέλει να ζήσει. Γι αυτό ένας άνθρωπος που θα απευθυνθεί σ’ ένα ειδικό και θα του εμπιστευτεί το θέμα που τον απασχολεί, δίνει μια ευκαιρία στον εαυτό του να βρει την λύση που ψάχνει και να βελτιώσει την καθημερινότητα του αλλά και την ποιότητα ζωής του γενικότερα. Η ψυχοθεραπεία και η συμβουλευτική είναι ένας δρόμος γεμάτος δώρα γι αυτόν που θα τον περπατήσει, σίγουρα όμως δεν είναι μονόδρομος και ο καθένας χρειάζεται να επιλέξει αυτό που του ταιριάζει στην δεδομένη χρονική στιγμή.

Κλείνοντας θα θέλαμε να μας πείτε πως θα μπορούσε κάποιος που ενδιαφέρετε να έρθει σε επικοινωνία μαζί σας.

Ο πιο άμεσος τρόπος είναι να καλέσει στα τηλέφωνα του κέντρου 2130338539 / 6970082096 / 6948468224 επίσης υπάρχει δυνατότητα να αφήσει μήνυμα στην ιστοσελίδα μας www.aksizo.gr καθώς επίσης και στην σελίδα Aksizo στο  Facebook .

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέσσερα χρόνια από το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Peristeri News

Τι δείχνει μελέτη για τις παρενέργειες των εμβολίων Covid

Peristeri News

Δωρεάν Rapid Tests στο Δημαρχείο Περιστερίου και τον Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment