PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Περιστέρι: Εικόνες απαξίωσης στον σταθμό Μετρό «Άγιος Αντώνιος»


Ο σταθμός που γνώρισε το Μετρό στο επιβατικό κοινό του Περιστερίου βιώνει εδώ και αρκετό καιρό την απαξίωση από τους ιθύνοντες.

Για κάποιους είναι η καθημερινότητά και γι’ άλλους μια περιστασιακή επιλογή για τη μετακίνηση τους εντός της Αττικής.

Στις αρχές Αυγούστου το 2004 πραγματοποιήθηκε το άνοιγμα του σταθμού Μετρό «Άγιος Αντώνιος», στο πλαίσιο της επέκτασης της Γραμμής 2 στα δυτικά προάστια του Λεκανοπεδίου.

Σήμερα ο σταθμός δεν εξυπηρετεί εξ ολοκλήρου όλο το Περιστέρι, μιας και η πόλη μας διαθέτει ακόμα δύο σταθμούς αλλά και πάλι αποτελεί το σημείο που εκκινεί την καθημερινή μετακίνηση χιλιάδων συμπολιτών μας.

Μετά από περίπου 19 χρόνια, ο σταθμός Μετρό «Άγιος Αντώνιος» δεν βρίσκεται στη λαμπερή και θεαματική εικόνα που κατείχε τα προηγούμενα χρόνια.

Τα καταστήματα εντός του σταθμού έχουν λιγοστέψει, το εσωτερικό χρήζει ανακαίνισης και το κυριότερο πρόβλημα εντοπίζεται στο κομμάτι της καθαριότητας.

Αρκετά σημεία του σταθμού δεν παίρνουν την απαραίτητη προσοχή κάτι που οδηγεί σε εικόνες απαξίωσης που σε καμία περίπτωση δεν θυμίζουν τα περασμένα μεγαλεία.

Σημαντικός παράγοντα στην καθαριότητα των σταθμών σε ένα μέσο μαζικής μεταφοράς είμαστε και εμείς, οι πολίτες ωστόσο η παραπάνω εικόνα ενός ξεραμένου φυτού ανάμεσα σε πέτρες δεν παραπέμπει σε αυτό που όλοι ονειρευόμαστε για τους σταθμούς Μετρό της πόλης μας.

Παρόμοια προβλήματα με θόλο που στάζει και παρατημένα παρτέρια παρουσιάζουν και οι άλλοι δύο σταθμοί Μετρό στο Περιστέρι αλλά αυτό είναι ένα θέμα που θα αναπτύξουμε σε επόμενο άρθρο μας.

Γενικά η εικόνα των σταθμών δεν θυμίζει σε τίποτα αυτό που παρουσιάστηκε κάποτε και η αρμόδια δημόσια εταιρεία πρέπει να αναλάβει την αναβάθμιση έστω των παλαιότερων σταθμών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέμπη: Φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Peristeri News

Έγιναν δύο συλλήψεις μετά τον εμπρησμό στα Εξάρχεια

Peristeri News

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Leave a Comment