PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Περιστέρι: Δημοτικά και Νηπιαγωγεία έτοιμα να υποδεχτούν ξανά τους μαθητές


Έπειτα από αρκετούς μήνες τηλεργασίας, τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία ανοίγουν ξανά τη Δευτέρα και στο Περιστέρι έχει γίνει η κατάλληλη προετοιμασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι καθαρίστριες των σχολικών κτιρίων δεν μετακινήθηκαν όλο αυτό το διάστημα και κατά καιρούς πραγματοποιούσαν καθαρισμούς στις μονάδες που ανήκουν.

Για τον καθαρισμό των κτιρίων ενόψει και της επιστροφής των μαθητών χρησιμοποιήθηκαν ισχυρά απορρυπαντικά ώστε να υπάρχει η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια.

Αν και οι πληροφορίες από το Υπουργείο Παιδεία με βάση τις μελέτες των λοιμωξιολόγων έδειξαν ότι η μεταδοτικότητα τόσο στα δημοτικά όσο και στα νηπιαγωγεία ήταν πολύ μικρή.

Αυτό που τονίζουν οι ειδικοί και με την επιστροφή των μαθητών είναι η αναγκαιότητα της ατομικής ευθύνης και η διαπαιδαγώγηση των μικρών παιδιών από γονείς και μαθητές έναντι της πανδημίας.

Οι οδηγίες που δίνονται ως προς τους εκπαιδευτικούς είναι να ενημερώνουν συνεχώς τα παιδιά για τα τρία σημαντικά πράγματα που πρέπει να έχουν στο μυαλό τους καθ’ όλη την παρουσία τους στο σχολείο, το να πλένουν συχνά τα χέρια τους, να φορούν σωστά τη μάσκα τους και να κρατούν όσο μπορούν τις αποστάσεις μεταξύ τους.

Ιδιαίτερη βαρύτητα με την επιστροφή των μαθητών θα δίνεται και στον καθαρισμό τόσο στις τουαλέτες όσο και στις επιφάνειες που ακουμπούν περισσότερα χέρια δασκάλων και μαθητών.

Όπως σε ολόκληρη την Ελλάδα έτσι και στο Περιστέρι θα τηρηθούν οι οδηγίες που έχουν δοθεί ώστε να υπάρξουν και πάλι χαμηλά επίπεδα μεταδοτικότητας.

Διανομή μασκών στους διευθυντές των σχολείων

Από δυο μάσκες θα λάβει ο κάθε μαθητής επιστρέφοντας στο σχολείο τη Δευτέρα αφού τις προηγούμενες μέρες ο Δήμος Περιστερίου με το συντονισμό του Αντιδημάρχου Παιδείας, Αναστάσιου Θεοδωράκου, τις παρέδωσε στους διευθυντές.

Πρόκειται για υφασμάτινες μάσκες που μπορούν να πλυθούν και να χρησιμοποιηθούν επανειλημμένα και αφορούν το πρόγραμμα που είχε λάβει χώρα στην έναρξη των σχολείων με αρκετά προβλήματα.

Πρόκειται για δράση τις ΚΕΔΕ που έστειλε τις μάσκες στους Δήμους ενώ αυτή τη φορά φαίνεται πως οι μάσκες είναι στα σωστά μεγέθη και θα εξυπηρετήσουν τους μαθητές.

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ατομικής υγιεινής ο Δήμος θα παραδώσει σε όλα τα σχολεία και αντισηπτικά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις εξαρτήσεις

Peristeri News

ΚΕΔΕ: Καθαρή νίκη του Λ. Κυρίζογλου στις εκλογές

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Leave a Comment