PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Περιστέρι: Δημιουργία θεατρικής ομάδας από το «Οδοιπορικό»


Το «Οδοιπορικό» του Δήμου Περιστερίου, έχοντας ως κύριο μέλημα του την φροντίδα και την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας των ανθρώπων, αξιοποιεί και την τέχνη του θεάτρου προχωρώντας στη δημιουργία Θεατρικής Ομάδας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας:

Με βαθιά πίστη στην ελεύθερη έκφραση, την επικοινωνία, τη συνύπαρξη την κοινωνική συμμετοχή, την υποστήριξη και ενδυνάμωση των κοινωνικών δεσμών των μελών της κοινότητας του Περιστερίου οραματιζόμαστε και σχεδιάζουμε τη δημιουργία της Θεατρικής Ομάδας του Οδοιπορικού. Σε αυτή την ομάδα θα συναντηθούμε φίλοι, συνεργάτες, εθελοντές, επαγγελματίες ψυχικής υγείας, αποδέκτες των υπηρεσιών ψυχικής υγείας του Οδοιπορικού, προσπαθώντας να ενισχύσουμε το έργο του.

Με τελικό σκοπό να δημιουργήσουμε μικρές θεατρικές παραστάσεις, θα μελετήσουμε θεατρικά έργα, θα εκπαιδευτούμε, θα αναζητήσουμε νοήματα, θα «δοκιμαστούμε», θα πειραματιστούμε με μέσα έκφρασης και ρόλους, αξιοποιώντας τη «θεραπευτική» δύναμη του θεάτρου και της ομάδας.

Η ομάδα θα πραγματοποιεί εβδομαδιαίες συναντήσεις με συντονιστή – εμψυχωτή της ομάδας σκηνοθέτη, που συνεργάζεται με το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Περιστερίου, σε χώρο και χρόνο που θα ανακοινωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα.

Η συμμετοχή στη θεατρική ομάδα του Οδοιπορικού είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην ομάδα μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά 9.00-14.00 στο 2105786888 ή μέσω email στο kp.odiporiko@yahoo.gr.

Υπεύθυνη επικοινωνίας και συντονισμού της ομάδας είναι το μέλος της Επιστημονικής Ομάδας του Οδοιπορικού, κα Λέα Ευσταθίου, Κοινωνιολόγος-Εγκληματολόγος.

Ξεκινάμε;

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΚΕΔΕ: Καθαρή νίκη του Λ. Κυρίζογλου στις εκλογές

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Leave a Comment